Mafia lui Portocală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă fostul procuror Negulescu după ce a fost exclus din magistratură, percheziționată de Poliția Economică! Depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere în bazine îngropate în pădure lângă Ploiești!

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma SC Statii de Spalare Vagoane Cisterna CFR SSVAC SA, unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după ce a fost exclus din magistratură, a fost percheziționată de Poliția Economică. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit într-o pădure din Ploiești, un depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere îngropate.

06 feb. 2023, 13:23
Mafia lui Portocală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă fostul procuror Negulescu după ce a fost exclus din magistratură, percheziționată de Poliția Economică! Depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere în bazine îngropate în pădure lângă Ploiești!
Mafia lui Portocală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă fostul procuror Negulescu după ce a fost exclus din magistratură, percheziționată de Poliția Economică!

Mafia lui Portocală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă fostul procuror Negulescu după ce a fost exclus din magistratură, percheziționată de Poliția Economică! Mafia lui Portocală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă fostul procuror Negulescu după ce a fost exclus din magistratură, percheziționată de Poliția Economică! Săptămâna trecută, polițiștii economici de la Sectorul 2 al Capitalei au efectuat peste 60 de percheziții în București, Ilfov, Prahova, Galați și alte trei județe din țară.

Citește și EXCLUSIV! Dosarul Ponta – Blair – Ghiţă a fost CLASAT de DNA! Acuzaţiile fabricate ale procurorului Mircea Negulescu – „Portocală” desfiinţate! Fostul procuror este anchetat pentru cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi abuz în serviciu în acest dosar! VIDEO

Mafia lui Portocală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă fostul procuror Negulescu după ce a fost exclus din magistratură, percheziționată de Poliția Economică! 

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit într-o pădure de lângă Ploiești, un depozit ilegal de combustibil în care erau depozitate peste 300 de tone de păcură și produse petroliere, a căror origine nu a fost descoperită încă.

Combustibilul era ținut în trei bazine îngropate în pământ și în șapte rezervoare de suprafață și potrivit anchetatorilor, acesta urma să fie vândut mai multor benzinării din zonă.

Zilele trecute, peste 40 de persoane pe care oamenii legii le suspectează că știau despre afacerea cu combustibil au fost duse la audieri, printre acestea se numără și directorul economic al unei firme de reciclare deșeuri, implicat în scandalul „Bomba ecologică de la Pleașa”, despre care se crede că ar fi adevăratul proprietar al depozitului din pădure, conform Incisiv de Prahova.ro

Depozitul ilegal este situat în spatele mănăstirii Ghighiu de lângă Ploiești și a fost amplasat strategic în apropierea Drumului Național 1 și de Autostrada A3 astfel încât să faciliteze accesul cisternelor care încărcau săptămânal combustibilul sub denumirea de motorină.

Potrivit anchetatorilor, din depozitul respectiv, produsul petrolier pleca cu documente întocmite fictiv către diverși cumpărători. Tonele de combustibil erau achiziționate la negru de către proprietar și ulterior erau vândute către benzinăriile mici din țară. Din această afacere, proprietarul depozitului ar fi încasat până în prezent, peste cinci milioane de euro.

”Portocală” a fost angajatul SC Statii de Spalare Vagoane Cisterna CFR SSVAC SA, firma percheziționată de oamenii legii

În acest caz, anchetatorii au făcut percheziții și la firma SC Statii de Spalare Vagoane Cisterna CFR SSVAC SA, unde a lucrat cu carte de muncă fostul procuror Mircea Negulescu, alias ”Portocală”, bănuit că ar fi implicat și el în mafia deșeurilor.

După ce a fost exclus din magistratură, Mircea Negulescu a ocupat funcția de consilier juridic la firma Revag din Ploiești, care are ca obiect de activitate reparaţii vagoane CFR.

Însă numai de partea juridică a firmei nu se ocupa Portocală. În 2019, numele său a fost implicat într-un scandal uriaș privind jaful liniilor de căi ferate.

La vremea respectivă, presa din România a dezvăluit că Portocală, împreună cu Simion Ion, proprietarul firmei Revag, se ocupa de comercializarea fierului şi a metalelor aduse pe căi subterane, de clanurile de romi cu legaturi la REMAT și REMAT HOLDING, pe care ulterior le depozitau în spaţiile industriale ce aparțineu firmelor care comercializeaza deşeuri metalice: Blue Bird Ploiesti, Revag, situate lângă platforma industrială Petrotel-Teleajen şi rafinaria LukOil.

Citește și Noi nereguli în anchetele procurorului Portocală ies la iveala. Instanţa a cerut reaudierea unor martori cu identităţi protejate cărora Negulescu a refuzat să le înregistreze declaraţii sub pretextul că nu are tehnică audio-video