Mafia pariurilor există şi în fotbalul românesc. Un jucător rupe tăcerea

Fost jucător al Farului, Ştefan Ciobanu, a declarat pentru ProSport că a jucat în meciuri trucate şi a primit telefoane de la mai mulţi jucători care îl anunţau dinainte cum se vor încheia anumite meciuri.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 08:55
Mafia pariurilor există şi în fotbalul românesc. Un jucător rupe tăcerea

Blaturile de altădată, meciurile de fotbal aranjate de conducătorii de cluburi, au lăsat locul mafiei pariurilor, în care jocurile sunt făcute peste capul conducătorilor. Jurnaliştii ProSport au reuşit să smulgă mărturia unui fotbalist implicat în pariuri.

Ştefan Ciobanu are 32 de ani şi joacă acum în Liga a treia, la CS Ştefăneşti, unde a ajuns după ce a fost dat afară de la Farul, după ce, iarna trecută, patronul echipei constănţene îl acuzase că a făcut blat cu FC Snagov. Ciobanu dezminte aceste acuzaţii, dar admite că în trecut a jucat în meciuri trucate în Liga a II-a. Întrebat dacă i s-a propus vreodată participe la un meci trucat, el a răspuns: „Cât timp am fost la Farul, nu mi s-a propus. Dar, în altă parte, da! Mi s-a propus. Nu vă spun unde, dar vă spun cum. Tot în liga a doua, eram la altă echipă şi a venit un om din conducere să ne anunţe că trebuie să pierdem meciul următor, ca să fie bine. Vorbea doar cu câţiva. Vă daţi seama, nu venea la toţi pentru că erau şi copii în echipă şi ei nu trebuiau să ştie despre lucrurile astea. (Râde) Trebuiau să mai crească„.

Ştefan Ciobanu susţine şi că mafia pariurilor este reală. El spune că a primit telefoane de la alţi fotbalişti care îl anunţau cum se va încheia un anumit meci. „Mi s-a întâmplat să primesc telefon de la prieteni fotbalişti care să-mi spună: Vezi că meciul ăla se termină aşa!„, mai spune el.