MAFIOŢII, consideraţi mai SENSIBILI şi mai ALTRUIŞTI decât alţi infractori

Mafioţii nu au reputaţia unor sentimentali, însă un studiu a descoperit că aceştia sunt mai sensibili, mai altruişti şi mai orientaţi spre familie decât alţi infractori, relatează Daily Mail.

14 apr. 2014, 08:34
MAFIOŢII, consideraţi mai SENSIBILI şi mai ALTRUIŞTI decât alţi infractori

Un studiu realizat în rândul deţinuţilor dintr-o închisoare din Palermo (Sicilia) a indicat că, spre deosebire de ceilalţi deţinuţi violenţi, infractorii care aveau legături cu mafia nu erau psihopaţi.

Cercetarea, publicată în revista „Descoperă”, a descoperit că mafioţii aveau tendinţa de a-şi împărţi viaţa în două: pe de-o parte, activităţile lor penale, iar pe de alta, sentimentele faţă de rude şi prieteni.

Citeşte şi Scene rupte din filmele cu mafioţi. Cum acţiona Clanul Torj, cel mai periculos din Banat

Aproximativ jumătate dintre mafioţii chestionaţi se aflau în închisoare pentru infracţiuni violente, un sfert erau criminali, iar restul fuseseră condamnaţi pentru infracţiuni cum ar fi răpirea, traficul de droguri şi frauda.

Mai mult, în timpul interviurilor, mafioţii şi-au exprimat de multe ori preocuparea pentru copiii şi familiile lor, cărora nu au încetat să le scrie şi pe care le sună mereu. De asemenea, mafioţii au părut mai puţin susceptibili de a avea probleme de dependenţă prin comparaţie cu ceilalţi deţinuţi.

Citeşte şi Garajul mafiei japoneze ar putea să facă orice pasionat de bolizi să pălească de invidie VIDEO

Cercetătorii italieni au analizat răspunsurile a 30 de mafioţi şi 39 de persoane condamnate pentru alte infracţiuni. Subiecţii au fost analizaţi psihologic, folosind un sistem de evaluare numit „Hare Psychopaty Checklist” (PCL-R), care evaluează caracteristicile psihotice ale unei persoane.

Cei care primesc un scor de peste 30 sunt consideraţi psihopaţi, însă nici unul dintre membrii mafiei participanţi la studiu nu a depăşit acest scor.

Citeşte şi Cum arată un JAF prin ochii unui hoţ: Mai mulţi bărbaţi s-au filmat în timp ce au prădat un SUPERMARKET VIDEO