Magazine INEDITE în Bucureşti. De unde poţi cumpăra salam de cerb, cafea cu năut sau plăcinte cu vin

Deşi nu sunt foarte cunoscute, în Bucureşti există câteva magazine neobişnuite cu produse şi preparate pe care nu le găsim în supermarketuri sau în magazinele de cartier.

01 nov. 2015, 09:40
Magazine INEDITE în Bucureşti. De unde poţi cumpăra salam de cerb, cafea cu năut sau plăcinte cu vin

Bacania ROD

Bacania ROD este un fel de camera-bunicii, dar una cu un decor modern, in care ai un sentiment familiar din prima clipa in care ii calci pragul, potrivit metropotam.ro. Este o camaruta urbana si minimalista in care gasesti tot felul de bunatati gatite dupa retete originale.

Zacusca de vinete porneste de la 12 lei, ardei copti 13,5 lei, magiunul de prune cu nuca e 20 lei, ca si restul borcanelor de sfecla rosie(17.8 lei), ardei iuti in otet (11 lei), salata de iarna, bulion, dulceata de nuci verzi (27 lei), mancare de fasole, muraturi, mere coapte (14.5 lei).

La raionul de mezeluri poti alege intre kaizer, slanina, salam de cerb, rulada de curcan, sunca, muschi tiganesc, carnaciori sau branzeturi: cascaval cu nuca, cascaval cu busuioc si usturoi, branza de burduf – cu preturi cuprinse intre 4-9 lei/100 g. In partea stanga exista un colt dedicat vinurilor romanesti cu preturi cuprinse intre 32 si 68 de lei.

Bacania ROD se afla la intersectia dintre Mendeleev si George Enescu, la cativa pasi de Piata Amzei.

Grano Shop e Trattoria

Aici găseşti mancare italieneasca proaspata, facuta in fiecare zi, si o gramada de mezeluri, branzeturi, vinuri, paste, uleiuri si alte borcanase, toate italienesti si de luat la pachet cum ar fi torta sau lasagna.

Berezka este situat pe bulevardul Ion Mihalache din Bucuresti şi este un magazin cu specific slav. Oferta e variata: dulciuri (7 lei), mezeluri, bomboane varsate (59 lei kilogramul), alcool (29 lei), ceaiuri (13 lei), sucuri (9 lei), produse lactate (49 lei) si altele. Daca va plac icrele veti gasi aici delicatese, ca de exemplu caviar.

Barza, viezure, mânz este magazinul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi al Capitalei. Aici puteţi găsi produse traditionale, placinte, cornulete, muraturi, carnuri, ardei iuti, usturoi, mere mari si frumoase, vinuri care mai de care mai sofisticate sub numele de Vinurile lui Dinescu, icre, salata de fasole, placinte facute cu vin, branza la putina, zacusca, muraturi, paine proaspata si aromata, tot feluri de ladite gata pregatite pentru clientii care vor sa-si incante papilele sau sa faca un cadou inedit cuiva.

Bacania cu suflet (strada Salcamilor nr. 11)

Daca va plac preparatele din Bucovina sau Maramures, atunci aici este locul pentru voi. Un magazin cu un design traditional, unde veti gasi dulceturi, mezeluri, branzeturi, prajituri de casa si cafele de odinioara, cu naut.

Nu lipsesc nici vinurile de calitate, nici accesoriile traditionale de design interior – farfurii pictate manual si vase create pentru a readuce in prezent obiceiurile de gatit ale bacanilor de altadata. Toate produsele pe care le veti gasi aici sunt traditional atestate si provin din gospodarii particulare sau de la mici producatori.

Leonidas, magazinul unde găseşti cea mai bună ciocolată

Realizata dupa retete traditionale, cu ingrediente precum: 100% unt de cacao pentru invelis, ingrediente naturale precum unt si smantana proaspete, si delicatese precum alune din Turcia, cirese Morello din Périgord, migdale din Italia, nuci din Grenoble.

Pe langa ciocolată, veti mai gasi inghetata de la Ben & Jerry’s, biscuiti, macarons, gemuri sau foie gras.