Magazinele Aldi din Ungaria vor vinde doar carne, lapte si oua provenite de la fermierii maghiari!

Magazinele Aldi din Ungaria vor comercializa începând de anul viitoar doar carne, produse lactate şi ouă care provin din fermele maghiare.

25 nov. 2021, 11:39
Magazinele Aldi din Ungaria vor vinde doar carne, lapte si oua provenite de la fermierii maghiari!

Magazinele Aldi din Ungaria extinge gama produselor naturale ce provin din fermele maghiare. Începând de anul viitor, toate ouăle disponibile în magazine vor proveni doar din fermele din Ungaria. De asemenea, retailerul va lansa o platformă internațională pentru companiile maghiare, potrivit agrarszektor.hu, citat de agrointel.ro.

Magazinele Aldi din Ungaria vor comercializa doar produse naturale, provenite din fermele maghiare

Strategia de a vinde produse ce provin din ferme a fost implementată constant în ultimii 13 ani. Astfel, aproximativ 80% din oferta de fructe și legume provine de la producători și furnizori maghiari. Din octombrie 2021, produsele proaspete, neprelucrate din carne de pasăre, porc și vită proven doar de la furnizori maghiari.

Citeşte şi Lidl, noi surprize pentru clienţi. Ce primeşti GRATIS dacă îţi faci cumpărăturile din magazinele sale

Începând cu luna decembrie, produsele lactate de pe rafturile magazinelor ALDI vor proveni exclusiv de la furnizori maghiari. De asemenea, toate ouăle provin din ferme maghiare.

Ádám Pusztai, director regional de vânzări al ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., a declarat că firma își va extinde în continuare oferta de produse procesate în Ungaria din materii prime maghiare. Potrivit acestuia, de la începutul anului viitor, toate ouăle vândute de ALDI, chiar și ouăle bio, vor fi de origine maghiară.

Pe lângă carnea proaspătă, provenită în totalitate de la furnizori maghiari, compania vinde și peste 40 de milioane de litri de lapte pe an, aproape 1.000 de tone de brânză de vaci, 2.800 de tone de brânză Trappist, aproximativ 10 milioane de produse din smântână, aproape 7 milioane de sticle de chefir, circa 3,5 milioane de iaurturi naturale și aproape 90 de milioane de ouă, toate originare furnizate de fermieri maghiari.

”Datorită lanțului de aprovizionare mai scurt, de exemplu, laptele ajunge pe rafturile magazinelor noastre în 18-24 de ore de la muls, iar în cazul produselor cu lapte acru, timpul de execuție este de doar 4-6 zile, astfel încât consumatorii sunt siguri că aleg produse lactate maghiare proaspete”, a explicat Ádám Pusztai, potrivit sursei citate.

Grupul ALDI vrea să extindă și oportunitățile de export ale agriculturii maghiare și ale procesatorilor de alimente din Ungaria. Astfel, în Slovenia și Polonia, câteva produse lactate maghiare au fost deja lansate cu succes în magazinele din cele două țări.

Pe viitor, lanțul de magazine vrea să ajute cât mai multe companii maghiare să ajungă pe piața internațională, prin intermediul celor 8.500 de magazine europene ale grupului de companii ALDI Nord și ALDI Sud.

”Suntem recunoscători companiei pentru că susține, din nou, produsele maghiare. În octombrie, am anunțat împreună că produsele lor din carne proaspătă, care sunt disponibile în mod regulat, conțin acum carne făcută în întregime din ingrediente maghiare. Astăzi, putem anunța un nou punct de referință, deoarece ALDI achiziționează acum produse lactate de bază și ouă exclusiv de la producătorii maghiari. În cadrul Ministerului Agriculturii, ne străduim să încurajăm consumatorii să cumpere alimente făcute din ingrediente proaspete, autohtone”, a declarat dr. István Nagy, ministrul maghiar al Agriculturii.

Potrivit lui Eszter Benedek, director general al Magyar Tuoton Nonprofit Kft., ALDI cooperează cu compania sa încă din 2013, astfel că 272 de produse, inclusiv ouă și produse lactate, au mărci care certifică autenticitatea, originea autohtonă și fiabilitatea mărfurilor.

Citeşte şi Reduceri uriaşe la Lidl toată săptămâna. Produsele pe care se bat toţi sunt doar un leu