Magazinele Ikea au fost ameninţate cu atentate. Vezi ce măsuri s-au luat

Compania suedeză Ikea a anunţat marţi că şi-a sporit măsurile de securitate la magazinele din Franţa după ce a primit mai multe scrisori de ameninţare prin care i se cereau sume considerabile de bani pentru a nu deveni ţinta unor atacuri, relatează AFP.

28 mai 2013, 18:30
Magazinele Ikea au fost ameninţate cu atentate. Vezi ce măsuri s-au luat

Potrivit cotidianului francez Le Parisien, scrisorile trimise către Ikea menţionează că în magazinele acestei companii vor fi detonate bombe dacă nu va plăti mai multe milioane de euro autorilor şantajului, nu va creşte salariile angajaţilor şi nu va face donaţii caritabile.

Un responsabil al societăţii a confirmat ameninţările şi a declarat că au fost sporite măsurile de securitate la magazinele Ikea din Franţa. Situaţia este luată foarte în serios, întrucât ultimatumul din scrisori era fixat chiar pentru ziua de marţi.

Prin acest şantaj se încearcă să se aducă atingere imaginii companiei„, afirmă conducerea acesteia, adăugând că Fundaţia Ikea a finanţat anul trecut cu suma de 82 de milioane de euro mai multe proiecte în întreaga lume.

În anul 2011, în mai multe magazine Ikea din Germania, Franţa, Olanda, Belgia şi Republica Cehă au fost găsite ceasuri explozive.

Pe de altă parte, filiala franceză a companiei se află din luna februarie a anului trecut în mijlocul unui scandal, după ce presa a relatat că şi-a monitorizat ilegal unii salariaţi şi clienţi. Până în prezent patru persoane au fost puse sub acuzare în acest dosar.