Magazinele Zara se adaptează la criză. Celebrul brand intră pe piaţa de haine second-hand

Magazinele Zara vor intra pe piaţa hainelor second-hand, marca spaniolă anunţând că va începe să ofere servicii de reparaţii, revânzare şi donare a hainelor în Marea Britanie.

21 oct. 2022, 11:35
Magazinele Zara se adaptează la criză. Celebrul brand intră pe piaţa de haine second-hand

Din 3 noiembrie, cumpărătorii vor putea să îşi repare articolele de îmbrăcăminte Zara achiziţionate în orice sezon anterior, incluzând înlocuirea nasturilor, a fermoarelor şi efectuarea de cusături. În plus, clienţii britanici vor putea să îşi revândă hainele Zara purtate utilizând o nouă platformă şi pot dona hainele de la orice brand în scopuri caritabile.

Decizia de a prelungi viaţa hainelor este o modificare importantă pentru Zara, marcă renumită pentru abordarea sa de tip fast-fashion. Însă lanţul de magazine deţinut de grupul Inditex SA, cel mai mare retailer mondial de îmbrăcăminte, a decis să reacţioneze la presiunile pentru a deveni mai sustenabil, în condiţiile în care industria textilă este responsabilă pentru aproximativ 10% din emisiile globale de CO2.

Compania a subliniat că iniţiativa va contribui la reducerea risipei şi consumului de materii prime dar nu a clarificat dacă va extinde serviciul şi pe alte pieţe, scrie Bloomberg.

Citeşte şi Nadine, situaţie bizară în Franţa. Vedeta a fost certată că a consumat prea mult curent electric

Platforma de revânzare a hainelor purtate va fi organizată pe categorii de produse, cu informaţii detaliate pentru fiecare articol, inclusiv o fotografie furnizată de vânzător iar informaţiile privind produsul original vor fi furnizate de Zara.

Inditex are 100 de magazine în Marea Britanie, dintre care 60 sunt magazine Zara.

În primul semestru al anului în curs, vânzările Inditex au crescut cu 24,5%, până la 14,8 miliarde de euro, iar profitul net a crescut cu 41% până la 1,8 miliarde de euro.

În România, la finele lui 2018, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.

Citeşte şi Afacere cu şosete folosite! O fostă sportivă de succes câştigă sume colosale din vânzarea şosetelor purtate de-a lungul timpului: „Cu cât sunt mai uzate, cu atât preţul e mai mare”