Magazinul Bucureşti, închis de peste 10 ani, va fi redeschis

Magazinul Bucureşti, centru comercial deschis cu mulţi ani înainte să apară mall-uri în România, urmează să fie transformat de la zero de către cumpărătorii olandez.

RomaniaTV.net
15 iul. 2015, 15:18
Magazinul Bucureşti, închis de peste 10 ani, va fi redeschis

Faţada ruinată a magazinului Bucureşti, considerat brand interbelic, reuşeşte să producă bani frumoşi din reclamele outdoor pe care le promovează şi pentru care proprietarii încasează, lunar, între 15.000 şi 20.000 de euro, potrivit preţurilor estimate de specialişti. Construit în anii ’30, magazinul a fost naţionalizat de comunişti, cumpărat de Marian Vanghelie cu 1,5 milioane de euro, în 2003, şi retrocedat cu scandal, după mai multe procese, moştenitorilor primului proprietar.

Aşa se face că imobilul de 4.000 de metri pătraţi, cu un potenţial comercial mare, a fost cumpărat cu 4 milioane de euro de unul dintre cei mai importanţi deţinători de spaţii comerciale din Centrul Vechi, în combinaţie cu un producător de mobilă, ambii olandezi, scrie Libertatea.ro.

Conform planurilor, etajele 1, 2 şi 3 vor fi transformate în magazine, în timp ce restul clădirii va fi ocupat de spaţii de birouri.