Imagini terifiante de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu: „Mirosul de rahat întins pe pereţi şi de urină este imposibil de descris!”

A ieșit scandal la Spitalul Județean din Târgu Jiu, unde Gigel Capotă, managerul unității, și-a dat miercuri demisia, după ce Emanuel Ungureanu, deputat USR, a publicat o înregistrare cu mizeria de nedescris din spital.

06 nov. 2019, 20:37
Imagini terifiante de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu: „Mirosul de rahat întins pe pereţi şi de urină este imposibil de descris!”

Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate, din Camera Deputaților, a fost marţi noapte neanunțat, în Spitalul Județean din Târgu Jiu și a filmat lucruri revoltătoare.

Gunoaie, toalete murdare, geamuri sparte, asta a filmat deputatul USR. 

„4 minute de greață absolută!

ABSOLUT ÎNGROZITOR!

Rahatul se scurge pe pereții toaletei de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu!

Ieri la ora 1 noaptea am vizitat această cocină oribilă.

Mirosul de rahat întins pe pereți și de urină este imposibil de descris.

Astăzi, managerul Spitalului, Capotă, un pesedist oribil, și-a dat demisia după vizita mea acuzând presiuni.

Protecția politică de care s-a bucurat fostul manager a mers până la fostul ministru Sorina Pintea, care este complice la mizeria generală din acest spital.

În câteva zile voi depune plângeri penale împotriva tuturor celor care sunt responsabili de nenorocirile descrise în raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

Trebuie să intre la pușcărie mulți politruci care sunt vinovați de bolnavii infectați în această COCINĂ!

Îi voi prezenta ministrului Sănătății aceste imagini și mă aștept să acționeze urgent și ferm.

Sunt secții din acest spital unde angajații habar nu au cum se face sterilizarea.

Nu am cuvinte să descriu jegul general…”, a scris Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

În timpul vizitei sale prin spital, deputatul USR a descoperit și alte nereguli.

„Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a ascuns de ochii procurorilor raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care arată în detaliu, mizeria absolută din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Ieri noapte, la ora 1, am vizitat grupul sanitar de la UPU unde era o mizerie de nedescris, rahat întins pe pereți, urină pe jos, lipsă colac WC, lipsă hârtie igienică, săpun lichid.

Conform raportului, TOT SPITALUL este o bombă biologică, infecțiile nosocomiale nu se raportează corect, instrumentarul nu se dezinfectează după norme, pacienții intră cu o boală și ies cu trei, dacă mai ies vii…

Luni voi face plângere penală împotriva TUTUROR celor responsabili din acest spital, pentru îngrijirea medicală dezastruoasă a bolnavilor care intră în secțiile construite în anul 1912!!!

Mafia PSD și PNL din Gorj, au alimentat dezastrul din această unitate sanitară, un cetățean venit la conferința de presă inopinat, mi-a vorbit despre tonele de șpagă date la oameni influenți, pentru posturi care nu au fost scoase niciodată la concurs, s-au realizat achiziții dubioase de milioane de euro, bătaia de joc și ticăloșia sunt greu de descris în cuvinte”, a mai scris Ungureanu.

În primăvară, și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a trecut pe aici. Atunci, Corpul de Control al Ministerului a redactat un raport, plin cu neregulile descoperite în unitatea medicală. Documentul a fost însă secretizat, iar deputatul Ungureanu a decis să îl facă public.

„Depozitarea materialelor sterile se realizează necorespunzător. Au fost identificate în cabinetul de obstetrică ginecologie în dulap produse cu termen de valabilitate depășit. Flacoane de alcool etilic, cu care se face dezinfecția, expirate din luna 1 a anului 2015. Flacoane de antiseptic cu termen de expirare mai 2018. Instrumente pe zona de urologie, niște sonde expirate din anul 2011”, a completat deputatul.

În urma acestui nou scandal, managerul unității a ales să își dea demisia, dar susține că ar fi rezolvat deja 90 la sută din problemele semnalate de Sorina Pintea.

„Raportul nu l-am secretizat eu. Capotă este de vină, Capotă nu a raportat infecțiile nozocomiale. În care lege? Nu eu sunt cel care trebuie, nu intru eu în sala de operație. Adică depui o plângere. A adus aici presa și a permis să facă declarații publice la adresa mea ca manager”, a declarat Gigel Capotă, manager demisionar SJU Târgu Jiu.

De la același spital, la începutul acestui an, au apărut în spațiul public, scene revoltătoare.

În imagini, o pacientă internată la secția de psihiatrie, este filmată în lenjerie intimă în timp ce sărută un bărbat prin gardul despărțitor.

În tot acest timp, un alt bărbat încearcă să o dezbrace de tot, iar o femeie, angajată a spitalului, care înregistrează totul, se amuză.

Scandalul de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu ia amploare. Sala de mese de la Secţia de Psihiatrie, transformată în frizerie

În tot acest tablou sinistru, o bolnavă cere ajutorul.

Și în acest caz a fost deschisă o anchetă, însă totul s-a rezolvat la nivel administrativ. Doi angajați au fost penalizați cu 10 la sută din salariu timp de trei luni.

Cu o jumătate de an în urmă și Sorina Pintea vorbea despre nereguli grave, tot după o vizită acolo. A existat inclusiv și un raport secretizat, între timp.