Scandalul de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu ia amploare. Sala de mese de la Secţia de Psihiatrie, transformată în frizerie

După apariţia unei înregistrări în care o pacientă internată la Psihiatrie, în Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu, a fost filmată în lenjerie intimă în timp ce săruta un bărbat prin grilajul despărţitor şi fiind pipăită de un alt bolnav, au apărut imagini cu doi asistenţi care se tund în sala de mese.

13 feb. 2019, 10:05
Scandalul de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu ia amploare. Sala de mese de la Secţia de Psihiatrie, transformată în frizerie

Sala de mese de la Secţia de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost transformată în frizerie. Doi asistenţi medicali de la această secţie au fost fotografiaţi în timp ce unul îl tunde pe celălalt.  

Cel care benefiază de serviciile de frizerie chiar în sala de mese ar fi asistentul medical principal Alexandru Crăciun, fratele actualei asistente şefe. Cei doi sunt încântaţi că sunt fotografiaţi, chiar se bucură că sunt fotografiaţi, deşi aceştia trebuie să se ocupe de oferirea de servicii medicale pacienţilor. 

Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a spus că va dispune verificarea aspectelor semnalate de către o comisie de disciplină.

„Întreg personalul contractual trebuie să-şi respecte atribuţiile de serviciu şi să acorde asistenţă medicală de specialitate pacienţilor. Voi înainta cazul semnalat comisiei de disciplină să facă verificări”, spune Gigel Capotă, potrivit adevarul.ro.

Al doilea scandal de la Psihiatrie Un al scandal a avut loc săptămâna trecută la Secţia de Psihiatrie, după în mass-media a apărut o înregistrare video în care apar trei pacienţi, doi bărbaţi şi o femeie, aproape dezbrăcaţi, care se sărută şi se mângâie printr-un grilaj metalic. Acesta separă spaţiile în care stau femeile şi bărbaţii care suferă de afecţiuni psihice. Înregistrarea a fost realizată în vara anului trecut, atunci când fostul medic şef al Secţiei se află în concediu de odihnă, iar asistentul şef era liber. Cu toate acestea, medicul şef a fost schimbat din funcţie, iar asistentul medical şef i-a dat demisia. Înregistrarea vide a fost făcută de către fiica managerului spitalului, iar fostul şef al Secţiei de Psihiatrie susţine că managerul Capotă a acţionat în acest fel pentru a-şi proteja fiica, pentru că aceasta risca să fie sancţionată. În schimb, Gigel Capotă a susţinut că fiica lui a filmat pentru a prezenta situaţia conducerii secţiei, pentur a fi luate măsuri ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple.