Magistrala 5 a metroului va circula din Drumul Taberei cu două capete

Trenurile de metrou vor avea două trasee diferite de la staţia Romancielor de pe Magistrala 5, unul către staţiile Brâncuşi şi Râul Doamnei şi celălalt către capătul de la Valea Ialomiţei, construit separat de linia principală.

RomaniaTV.net
27 dec. 2017, 15:35
Magistrala 5 a metroului va circula din Drumul Taberei cu două capete

„Din stația de metrou Romancierilor, trenul de metrou are posibilitatea, prin manevrarea unui schimbător de cale, să parcurgă traseul spre stațiile Brăncuși și Râul Doamnei sau spre Valea Ialomiței printr-o galerie de legătură (cale dublă), ce supratraversează unul dintre tuneluri”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ion Constantinescu, directorul general al Metrorex.

Potrivit acestuia, la ambele capete de linie ale stațiilor de metrou Râul Doamnei sau Valea Ialomiței se va face rebrusarea trenului de metrou, care va parcurge traseul retur, spre stația Eroilor 2, pe un alt fir de circulație.

Citeşte şi Ministrul Transporturilor: Cu siguranţă magistrala M6, 1 Mai-Otopeni, va fi gata până în 2020

Cu alte cuvinte, pe trenurile care vor pleca din staţia Eroilor 2 vor fi afişate ca destinaţii fie capătul de la Râul Doamnei, fie cel de la Valea Ialomiţei, potrivit lui Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte al Asociaţiei Pro Infrastructură, care a efectuat luna aceasta o vizită pe şantierul Magistralei 5.

Citeşte continuarea pentru ECONOMICA.NET