Magistrală de gaz fisurată, în Piteşti. Nu există pericol de explozie

Publicat: Joi, 23 Mai 2013 09:25 // Actualizat: Joi, 23 Mai 2013 12:25 // Sursa: RTV.net

Mii de apartamente din patru cartiere din Piteşti au rămas fără gaz metan, joi, după de o conductă magistrală s-a fisurat. Reprezentanţii ISU Argeş au spus că nu există pericol de explozie, însă strada unde a avut loc incidentul a fost închisă pentru a se putea interveni la repararea conductei.

Foto: RTV.NET

Incidentul a fost anunţat de către un vânzător de ziare, care a observat că dintr-o groapă în care se adunase apă în urma ploii din cursul nopţii de miercuri spre joi ies bulbuci, iar în zonă mirosea a mercaptan, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, nu există pericol de explozie, dar accesul în zonă a fost blocat, strada respectivă, aflată în centrul oraşului, fiind închisă pentru a se putea interveni la reparaţia conductei, iar traficul a fost deviat.

"Am fost solicitaţi la o conductă pentru asigurarea măsurilor de siguranţă, zona a fost balizată, urmând ca cei de la Distrigaz să remedieze defecţiunea. Conducta a fost închisă la ambele capete, vor fi evacuate gazele şi se va începe reparaţia. Nu mai este pericol de explozie", a declarat plutonierul major Marian Drăguţ de la ISU Argeş.

Ca urmare, în patru cartiere din Piteşti, Teilor, Dacia, Exerciţiu şi Banat, s-a sistat furnizarea de gaz metan, fiind afectate mii de apartamente.

Între timp, echipe de la compania de gaz au ajuns la locul incidentului şi vor decoperta asfaltul pentru a putea reface conducta.

Este a doua oară când magistrala de gaz se fisurează, după ce în urmă cu un an au existat scăpări de gaze sub un bloc de locuinţe.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 mai 19:58
...se fisurează, după ce în urmă cu un an au existat scăpări de gaze sub un bloc de locuinţe. Source Article from http://www.rtv.net/magistrala-de-gaz-fisurata-in-pitesti-nu-exista-pericol-de-explozie_80948.html ...
23 mai 09:32
...Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş. Vom reveni cu amănunte Source Article from http://www.rtv.net/magistrala-de-gaz-fisurata-in-pitesti-nu-exista-pericol-de-explozie_80948.html ...
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H