Magistrală de gaz fisurată, în Piteşti. Nu există pericol de explozie

Mii de apartamente din patru cartiere din Piteşti au rămas fără gaz metan, joi, după de o conductă magistrală s-a fisurat. Reprezentanţii ISU Argeş au spus că nu există pericol de explozie, însă strada unde a avut loc incidentul a fost închisă pentru a se putea interveni la repararea conductei.

23 mai 2013, 06:25
Magistrală de gaz fisurată, în Piteşti. Nu există pericol de explozie

Incidentul a fost anunţat de către un vânzător de ziare, care a observat că dintr-o groapă în care se adunase apă în urma ploii din cursul nopţii de miercuri spre joi ies bulbuci, iar în zonă mirosea a mercaptan, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, nu există pericol de explozie, dar accesul în zonă a fost blocat, strada respectivă, aflată în centrul oraşului, fiind închisă pentru a se putea interveni la reparaţia conductei, iar traficul a fost deviat.

„Am fost solicitaţi la o conductă pentru asigurarea măsurilor de siguranţă, zona a fost balizată, urmând ca cei de la Distrigaz să remedieze defecţiunea. Conducta a fost închisă la ambele capete, vor fi evacuate gazele şi se va începe reparaţia. Nu mai este pericol de explozie”, a declarat plutonierul major Marian Drăguţ de la ISU Argeş.

Ca urmare, în patru cartiere din Piteşti, Teilor, Dacia, Exerciţiu şi Banat, s-a sistat furnizarea de gaz metan, fiind afectate mii de apartamente.

Între timp, echipe de la compania de gaz au ajuns la locul incidentului şi vor decoperta asfaltul pentru a putea reface conducta.

Este a doua oară când magistrala de gaz se fisurează, după ce în urmă cu un an au existat scăpări de gaze sub un bloc de locuinţe.