Tragedie la Tribunalul Bihor. Judecătoarea Georgeta Ciungan a fost găsită fără suflare în propria locuință. Descoperirea macabră a avut loc luni, 12 mai, când judecătoarea a fost sunată de la Biroul Electoral Județean Bihor, pe telefonul primit de la STS, pentru a confirma dacă va reveni în turul al doilea al alegerilor prezidențiale ca președintă a Biroului electroral Salonta, așa cum s-a întâmplat în primul tur, arată luju.ro.
Georgeta Ciungan activa la Tribunalul Bihor de șapte ani, ocupând pentru o perioadă și funcția de președinte al Secției Penale. Ea era specializată în cauze de corupție și se afla în mojlocul unor procese importante.
În prezent, Ciungan judeca dosarul în care un controversat era acuzat de acces ilegal la bazele de date ale MAI, precum și un caz de corupție la Universitatea din Oradea. Pentru ambele procese, pronunțarea fusese amânată pentru 15 mai.
În 2019, Georgeta Ciungan a fost cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară după ce a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene într-un dosar de corupție. Decizia CJUE din 2021 i-a dat dreptate, stabilind că judecătorii naționali pot ignora deciziile curților constituționale când acestea contravin legislației europene.
Înainte de a intra în magistratură, judecătoarea s-a remarcat pe plan sportiv: în 1992 a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de Atletism pentru Juniori (sub 20 de ani) desfășurat la Seul, la probele de 400 de metri și 400 m garduri.
În 1999, la Cupa Europei, aceasta a câștigat câte o medalie de argint la proba de 400 m garduri și la cea pe echipe.
O accidentare i-a încheiat cariera sportivă, determinând-o să se reorienteze profesional. În 2008, a devenit studentă la Facultatea de Drept a Universității George Barițiu din Brașov, deschizând astfel un nou capitol în viața sa.
Citește și: Tăticul livrator care a uimit România! Povestea lui Aurel a impresionat mii de români
*Telverde Antisuicid: Pentru consiliere în situaţii de criză suicidară puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului între orele 19.00 și 7.00, la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau oricând prin e-mail la [email protected].
*Helpline DepreHUB: Pentru sprijin și prim ajutor psihologic puteți contacta hubul antidepresie, primul de acest fel din România, la numărul de telefon 037 445 6420 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea). Linia este deschisă nonstop.
În cazul în care simțiți că sinuciderea este iminentă, apelați de urgență 112.