Magistraţii au decis să înceapă judecata în dosarul lui Vasile Blaga

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, miercuri, că instanţa a fost sesizată în mod legal în cazul fostului copreşedinte al PNL, Vasile Blaga, dispunând să se înceapă judecata pe fond.

03 mai 2017, 12:36
Magistraţii au decis să înceapă judecata în dosarul lui Vasile Blaga

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Blaga Vasile împotriva încheierii din data de 20.02.2017, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr.1240/3/2017/a1 al Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală, a decis Curtea de Apel Bucureşti miercuri, potrivit Mediafax.

Astfel, a fost menţinută decizia Tribunalului Bucureşti care a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosar.

Gheorghe Ştefan, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare în dosarul finanţării campaniei PDL

Vasile Blaga, fost senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie de procurorii DNA din Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, cauza fiind trimisă instanţei supreme. Mandatul de senator al lui Vasile Blaga s-a încheiat în luna decembrie iar dosarul nu a mai fost de competenţa ÎCCJ, fiind trimis Tribunalului Bucureşti.

„În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale. Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ştefan Gheorghe, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro)”, susţin procurorii DNA.

DNA a dispus disjungerea cauzei faţă de mai multe persoane printre care Horaţiu Berdilă şi Gheorghe Ştefan, cercetările urmând să continue în ceea ce îi priveşte pe cei menţionaţi.


loading...