De ce a fost MAJORATĂ pedeapsa fostului senator PSD Cătălin Voicu. Motivarea judecătorilor

Cătălin Voicu s-a ales cu o pedeapsă majorată la şapte ani pentru că şi-a folosit funcţia de ales al poporului ca să manipuleze instituţiile statului după bunul plac. Judecătorii au apreciat că numai printr-o condamnare aspră i-ar determina pe politicieni să înţeleagă că nu sunt mai presus de lege. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a motivat, după un an, decizia prin care Cătălin Voicu a primit o pedeapsă mai mare.

12 iun. 2014, 13:54
De ce a fost MAJORATĂ pedeapsa fostului senator PSD Cătălin Voicu. Motivarea judecătorilor

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au motivat majorarea pedepsei de la cinci la şapte ani pentru fostul senator Cătălin Voicu. „Prin atitudinea sa de folosire abuzivă şi discreţionară, în dispreţul normelor de drept şi a moralei, Cătălin Voicu a creat prejudicii de imagine autorităţii din care făcea parte şi o stare de neîncredere în autorităţile statului, cu privire la care inculpatul a lăsat să se creadă că sunt aservite intereselor sale personale„, se arată în motivarea ÎCCJ.

Judecătorii au motivat că numai majorând pedeapsa cu închisoarea pot da un exemplu politicienilor care se cred mai presus de lege. „Resocializarea sa viitoare pozitivă nu este posibilă decât prin aplicarea unei pedepse într-un cuantum majorat. Exemplul inculpatului trebuie să reprezinte un puternic semnal de alarmă, în primul rând pentru toţi reprezentanţii clasei politice din România, cu mesajul că ei nu sunt mai presus de lege, că faptele de corupţie nu vor rămâne nesancţionate„, potrivit aceluiaşi document.

Citeşte şi: STATUL ROMÂN, umilit de SENATORUL-INTERLOP: CĂTĂLIN VOICU primeşte despăgubiri de MII DE EURO