Magistraţii au protestat din nou faţă de modificarea codurilor penale

Publicat: Luni, 01 Aprilie 2019 14:32 // Actualizat: Marţi, 02 Aprilie 2019 13:26 // Sursa: romaniatv.net

Mai mulţi magistraţi au protestat, luni seară, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, faţă de intenţia de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală. Ei au avut pancarte cu mesaje precum "Adevărata urgenţă - cetăţenii oneşti, nu condamnaţii" şi au spus că modificările propuse vor slăbi temelia justiţiei penale.

Magistraţii s-au adunat, luni seară, pe scările Curţii de Apel Bucureşti, pentru a protesta, în tăcere, faţă de intenţia de adoptarea a unor modificări ale Codului penal şi Codului de procedură penală.

Ei au afişat mesaje precum "Adevărata urgenţă - cetăţenii oneşti, nu condamnaţii", "Magistraţi independenţi - cetăţeni liberi".

"Nu înţelegem care este urgenţa în luarea măsurilor propuse în domeniul penal. Va slăbi cu siguranţă temelia justiţiei penale în România, care oricum, în ultimii doi ani..." a spus o judecătoare, menţionând că prezenţa redusă a magistraţilor la protest s-ar datora faptului că acţiunea a fost anunţată prea târziu.

Un alt magistrat a spus că modificările vehiculate sunt de natură să rupă echilibrul procesual între drepturile şi garanţiile oferite persoanelor cercetate şi cele care trebuie oferite persoanelor vătămate şi părţilor civile.

Protestul magistraţilor a fost susţinut şi de alte persoane, între acestea fiind şi actorul Mihai Călin.

Ştirea iniţială:

Alexandra Lăncrănjan, procurorul care instumentează dosarul Tel Drum, care-l vizează pe liderul PSD Liviu Dragnea, a anunţat, pe Facebook, că magistraţii vor protesta luni, de la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București.

"Magistrații protestează luni, 1 aprilie, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de intentia de adoptare a OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, prevederile vehiculate fiind de natură sa creeze un dezechilibru între drepturile procesuale ale inculpaților și cele ale persoanelor vătămate.

Astfel, proiectul prevede, fără nicio justificare și fără existența unei urgențe reale, dezincriminarea unor infracțiuni grave, reducerea termenelor de prescripție, reducerea fracțiilor minime de executat în cazul liberării condiționate, precum și instituirea unor condiții noi pentru dispunerea arestării preventive, finalitatea fiind îngreunarea considerabila a activității organelor judiciare și un tratament preferențial pentru inculpați, fără nicio dispoziție în favoarea victimelor", a scris procurorul Alexandra Lăncrănjan, pe Facebook.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 apr 08:08
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Am facut ore suplimentare ca sa iau niste note si niste examene si asa micsorate mult ca valoare,de umbla mama cu lenjeria intima rupta si manca un covrig toata ziua si tata la fel ca sa facem scoala,ca cerintele erau mari nu ne puneam note ca-i injuram sau dadeam in ei,sau ca-i inselam sau ca-i amenintam si am ajuns sa ni sa spuna ca am facut scoli degeaba,ca am copiat la examene,ca am uitat tot,ca suntem clonele cele mai proaste ,adica am fost terminati si sa fim nenorociti de niste oameni care nici macar nu citesc ziarul zilnic,stau numai in vicii si fac numai rele, valoreaza zero lei si ne evalueaza ei noua viata echivalenta cu munca intelectuala ca fiind zero.Ieri cand mi-a luat sange la medicul ginecolog a zis ca pot sa plec acasa ca-s terminata,ca nu -mi fac altceva decat sa-mi ia sange si ca au disparut toti ca le-au zis sa plece acasa si ca aia nu au creierele spalate,nu au memorie ,nu stiu ce e cu ei. Au lovit niste oameni in cap si au zis ca le-au redat memoria ,radeau doi golani de ei, strigau:''esti sache,adica sas''.
02 apr 07:20
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Am fost operata pe inima,la solduri,la spate,la cap,la picioare si sunt foarte contrariati ca spun ca sunt un talent la limbi straine.Insista foarte tare ca mint si in aceasta privinta.
02 apr 07:19
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Imi stersese reteaua mea de net ,ca acces la net doar acasa pe telefon,ca in oras trebuie sa platesti o optiune in plus foarte scumpa si in schimb a zis sa ma inregistrez pe Telekom Fon probabil sa faca experimente pe mine sa vada daca am parolele de la alte retele.Eu i-am scris ca vreau reteaua mea si nu alte retele DE INTERNET ,ca nici nu mi le doresc pe ale altora si nici nu am parolele lor.Cand am vazut ca nu intelege ,am dat click pe Telekom Phon fara parola ca nu o stiam si scria Verbunden, ca sa dea impresia ca eu stiu parola de acea retea,dupa care s-a dezactivat optiunea de Verbunden de la Telekom Phon,ca evident,nu stiam parola.
02 apr 06:14
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sunt intrebata la telefon daca am timp de interviuri telefonice la care ma descurc foarte bine si sunt respinsa desi vorbeste el cu viteya de raliu si arogant si spune ca in oras nu are decat un client si ca centrala e in alt oras.S/a ranit si mama la mana si la picior. Cineva yicea ca sunt bagata in Beamte si ca ma suna el daca vreau vreo hartie ca muncesc ceva,sau ca ar trebuie sa ma reclam fals ca fur.....eu sunt furata,nu eu ii fur pe ei ci ei pe mine,inclusiv la aplicatiile la joburi,e furt de drepturi si fals in acte,inselaciune.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H