Magistraţii români grăbesc procesul diplomatului rus

Autorităţile române încearcă să grăbească procesul diplomatului rus care a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din sectorul 3 al Capitalei. Magistraţii decid dacă dosarul accidentului trebuie judecat în România sau în Rusia, asta deşi autorul accidentului este deja în Rusia. Procesul era programat pe data de 14 noiembrie dar termenul a fost devansat.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 07:40
Magistraţii români grăbesc procesul diplomatului rus

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 3 trebuie să decidă dacă acest dosar va fi trimis pentru a fi cercetat şi judecat în Rusia. Procesul programat pe data de 14 noiembrie a fost devansat deja cu o săptămână.

Diplomatul rus a lovit o tânără pe o trecere de pietoni din sectorul 3 şi apoi a fost rechemat de urgenţă în Rusia.

După ce Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că secretarul Ambasadei Rusiei la Bucureşti beneficiază de imunitate diplomatică, poliţiştii Brigăzii Rutiere au trimis dosarul procurorilor Parchetului Sectorului 3, potrivit unor surse judiciare.

La rândul lor, procurorii au trimis dosarul la Judecătoria Sectorului 3, urmând ca magistraţii să dispună, potrivit legii, transferul de proceduri astfel încât cetăţeanul rus să poată fi judecat în ţara lui pentru vătămare corporală din culpă.

O tânără de 19 ani a fost lovită, duminică, în jurul orei 16.45, de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia Camil Ressu – Ilioara.

Şoferul este cetăţean rus, iar pe legimaţia diplomatică este menţionat faptul că este secretar al Ambasadei. El a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea de probe biologice, invocând imunitatea de care beneficiază, potrivit unor surse judiciare.


loading...