Magistratul din Cluj, surprins în jacuzzi alături de un inculpat, a fost demis

Publicat: Joi, 20 Iunie 2013 09:24 // Actualizat: Joi, 20 Iunie 2013 09:31 // Sursa: RTV.net

Magistratul din Cluj, fotografiat în jacuzzi cu un om de afaceri pe care l-a judecat şi chiar i-a dat un verdict favorabil, a fost demis. Decizia a fost dată de Consiliul Superior al Magistraturii. Judecătorul şi afaceristul au fost fotografiaţi împreună în timp ce se aflau într-un concediu în Elveţia.

Foto: EVZ

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, excluderea din magistratură a judecătorului Gabriel Adrian Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, potrivit Agerpres.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Abaterile disciplinare reţinute de Secţia pentru judecători în sarcina lui Gabriel Adrian Năsui sunt: încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa.

Inspecţia Judiciară a demarat o anchetă ce-l viza pe judecătorul Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel din Cluj, în urma apariţiei în presă a unor fotografii în care apare alături de omul de afaceri clujean Cristian Baboş, implicat într-un dosar pe care l-a judecat Năsui.

Baboş a avut afaceri în domeniul imobiliarelor, însă criza l-a afectat astfel încât a fost pus în dificultate de plata datoriilor, astfel încât unul dintre creditori a recurs la executorii judecătoreşti pentru recuperarea creanţei. Însă Baboş i-a dat în judecată pe executori acuzând că l-au hărţuit.

Cauza a fost judecată de către Năsui care i-a dat lui Baboş un verdict favorabil, executorii fiind obligaţi la plata a 746.000 de euro despăgubiri şi la plata cheltuielilor de judecată.

Cei doi au petrecut împreună cu familiile o vacanţă de lux în iarna 2008-2009.

Cele două familii au fost cazate la hotelul Kulm, clasificat la cinci stele superior, unde preţurile sunt pe măsură, o cameră dublă costând între 530 şi 800 de franci elveţieni pe noapte.

Baboş a condus afaceri de milioane de euro în domeniul imobiliar, dar criza economică l-a adus la sapă de lemn, fiind urmărit de executorii judecătoreşti în diverse dosare.

El a beneficiat de o sentinţă favorabilă din partea judecătorului Gabriel Năsui într-un litigiu în care la mijloc sunt aproape 750.000 de euro, la scurt timp după vacanţa în Alpii elveţieni.

Judecătorul Năsui şi Cristian Baboş au fost colegi la facultatea de medicină, absolvită de magistrat, astfel că între ei este şi o prietenie veche.

Judecătorul Gabriel Năsui a mai fost implicat într-un scandal în 2011. Atunci a fost sancţionat, după ce a participat la judecarea unui dosar în care era implicată şi societatea soţiei sale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
05 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H