Magnat rus, opozant al lui Putin, găsit mort în faţa casei din SUA. Soţia ucraineană neagă sinuciderea

Semne de întrebare ridică moartea unui magnat al cluburilor de noapte și critic al lui Vladimir Putin, care a murit în Statele Unite.

18 aug. 2022, 09:11
Magnat rus, opozant al lui Putin, găsit mort în faţa casei din SUA. Soţia ucraineană neagă sinuciderea

Dan Rapoport, un om de afaceri cu cetățenie letonă/americană, care a făcut o mulțime de bani în Rusia înainte de a deveni un critic al lui Vladimir Putin, a fost găsit mort în SUA.

Oligarhii de lângă Putin dispar în împrejurări ciudate. Încă un manager din cadrul Gazprom a murit în condiţii suspecte

Presa rusă a anunțat că Dan Rapoport, bancher, s-a sinucis la Washington DC. Fostul editor al revistei ruse Tatler a transmis, marți, că animalul de companie al omului de afaceri, un câine, a fost găsit într-un parc din apropierea locuinței având asupra sa un bilet de sinucidere, informează Daily Mail. 

Dar văduva omului de afacer,  Alena, un virusolog ucrainean, a negat că acesta s-ar fi s-a sinucis – spunând că „nu a existat niciun bilet, nicio sinucidere”. Ea a transmis că o anchetă este în plină desfășurare.

Vestea decesului lui Rapoport a apărut pentru prima dată, marți, pe canalul Telegram al lui Iunia Pugaceva, fostul redactor al revistei Russian Tatler, care a transmis că omul de afaceri s-a sinucis, punctând că soția l-ar fi părăsit.

Într-o declarație pentru RBC, Alena a negat sinuciderea, dar a confirmat moartea soțului său. Ea a negat și informația cu privire la separarea de soțul său.

Un fost director al Gazprom, care şi-a părăsit postul din Rusia, cere pedepasa extremă pentru Vladimir Putin: „Trebuie judecat şi spânzurat”

Dan Rapoport a ajuns în Rusia în 2012, iar în 2016 s-a mutat la Kiev, unde s-a căsătorit cu Alena. Cei doi au împreună o fiică. El a părăsit Kievul la începutul acestui an, după izbucnirea războiului.

Canalul Telegram de showbiz-ul Tatler’s Heroine a contestat sinuciderea drept cauza probabilă a morții. Rapoport ar fi părăsit Rusia datorită sprijinului său pentru Aleksei Navalnîi, principalul critic al lui Putin, care se află acum în închisoare.

Omul de afaceri a fost cândva coproprietarul clubului de noapte din Moscova Soho Rooms și o figură binecunoscută în timpul turbulenților anilor 1990 ai Rusiei.