Magnatul cerealelor din Nikolaev a fost ucis azi-noapte, împreună cu soţia, de bombardamentele ruşilor. Averea lui era estimată la aproape o jumătate de miliard de dolari

La Nikolaev, în noapte de sâmbătă spre duminică a murit un om de afaceri din lista Forbes, proprietarul celei mai mari companii comerciale de cereale din zonă, Nibulon.

31 iul. 2022, 14:38
Magnatul cerealelor din Nikolaev a fost ucis azi-noapte, împreună cu soţia, de bombardamentele ruşilor. Averea lui era estimată la aproape o jumătate de miliard de dolari

„Azi-noapte, în urma bombardamentelor, eroul Ucrainei, directorul general al companiei Nibulon, Aleksei Afanasievic Vadaturski, și soția sa, Raisa Mikhailovna Vadaturskaia, au fost uciși în mod tragic. Contribuția sa la dezvoltarea industriei agricole și a construcțiilor navale şi la dezvoltarea regiunii este neprețuită”, a transmis  administrația oraşului Nikolaev.

În 2021, averea lui Vadaturski era estimată la 450 de milioane de dolari. Potrivit unor informații neconfirmate, o parte dintr-o rachetă dintr-un sistem de apărare aeriană a lovit casa omului de afaceri, fapt ce a dus la mortea celor doi soţi.

Citeşte şi Zelenski cere populaţiei să plece din Doneţk. Kievul a emis o decizie guvernamentală privind evacuarea obligatorie

Ulterior, informația a fost confirmată de șeful biroului președintelui Ucrainei, Andriy Iermak, relatează Pravda.

Aleksei Afanasievic Vadaturski era născut pe 8 septembrie 1947, în Regiunea Odessa, iar în 2007 a fost declarat Erou al Ucrainei. În 1971 a absolvit Institutul Tehnologic Odesa. Și-a început cariera la Fabrica de produse de pâine Trikrat, ca inginer șef, iar din 1980 până în 1991 a fost șef al departamentului de producție şi adjunct al şefului departamentului regional de produse de panificație Nikolaev.

Din 1991, era director general al întreprinderii agricole Nibulon, care se ocupă de cultivarea culturilor folosind tehnologii străine și utilaje de import performante, precum și de creșterea animalelor.

În acelaşi timp, duminică, 31 iulie, sediul Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol a fost atacat de Forțele Armate ale Ucrainei, lovitura fiind efectuată cu ajutorul unei drone. Potrivit guvernatorului regiunii Crimeea, Mihail Razvojaev, șase persoane au fost rănite în urma atacului asupra sediului.

Citeşte şi Curaj nebun al ucrainenilor, au atacat Statul Major al Flotei ruse din Crimeea. Sunt cinci răniţi, toate manifestările de la Sevastopol au fost anulate
.


loading...
Partenerii noștri