Mahmoud Abbas cere, în discursul la ONU, încetarea colonizării israeliene

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a cerut, în discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, încetarea activităţilor israeliene de colonizare, afirmând că doreşte un acord "definitiv" de pace cu Israelul, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
26 sept. 2013, 20:43
Mahmoud Abbas cere, în discursul la ONU, încetarea colonizării israeliene

„Obiectivul nostru este să ajungem la un acord complet şi definitiv şi la un acord de pace între statul Palestina şi Israel, un acord care să rezolve toate problemele aflate în suspans”, a spus Abbas de la tribuna ONU.

„Dar comunitatea internaţională trebuie să obţină încetarea activităţilor israeliene de colonizare. Comunitatea internaţională trebuie să rămână pregătită să condamne şi să blocheze orice iniţiativă care ar afecta negocierile, iar aici mă refer înainte de toate la activităţile de colonizare în teritoriile noastre palestiniene, în special la Ierusalim„, a adăugat Abbas.

„Timpul este limitat. Negocierile în curs par a fi ultima şansă pentru a ajunge la o pace corectă. A venit vremea libertăţii poporului palestinian. A venit vremea independenţei Palestinei. A venit vremea păcii”, a încheiat liderul palestinian.