Mahmoud Ahmadinejad, atacat cu pantofi în Iran

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad este ultimul din seria liderilor de stat atacaţi cu populara metodă de protest din Orientul Mijlociu - aruncarea pantofului.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 09:35
Mahmoud Ahmadinejad, atacat cu pantofi în Iran

Ca şi George W Bush şi Asif Ali Zardari înaintea lui, Ahmadinejad a fost suprins în momentul în care a vazut o pereche de pantofi îndreptându-se spre el. Pantofii aruncaţi aparţineau unui muncitor din industria textilă, ce fusese de curând concediat fără să îşi primească banii.

Bărbatul a hotărât să îşi arate nemulţumirea faţă de această situaţie aruncând cu pantofii în Ahmadinejad, aflat la o ceremonie oficială în nordul ţării, potrivit the Guardian.

Ahmadinejad era în mjlocul unui discurs în Sari, capitala provinciei Mazandaran, când un bărbat, identificat doar ca Rashid, şi-a aruncat ambii pantofi înspre el. Se pare că bărbatul şi-a ratat ţinta, din cauza „reacţiei prompte” a preşedintelui Iranului.

În cultura Orientului Mijlociu, aruncatul pantofilor este semnul cel mai evident prin care îţi poţi arăta dispreţul faţă de cineva.