Mahmoud Ahmadinejad califică Israelul drept o „tumoare canceroasă” care va dispărea

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat, vineri, că "tumoarea canceroasă care este Israelul" va dispărea, conform unui discurs rostit cu ocazia Zilei Ierusalimului, declaraţiile fiind condamnate cu vehemenţă de Statele Unite şi Franţa, informează AFP.

RomaniaTV.net
17 aug. 2012, 20:18
Mahmoud Ahmadinejad califică Israelul drept o „tumoare canceroasă” care va dispărea

„Regimul sionist este o tumoare canceroasă. (…) Ţările din regiune vor pune capăt, în curând, prezenţei uzurpatorilor sionişti pe teritoriul Palestinei”, a declarat Ahmadinejad.

„Occidentalii spun că vor un nou Orient Mijlociu; şi noi vrem un nou Orient Mijlociu, unul în care să nu mai existe urme de sionişti”, a continuat Ahmadinejad.

„Sioniştii trebuie să plece şi dominaţia americană asupra lumii se va încheia”, a încheiat preşedintele iranian, în timp ce mulţimea scanda „moarte Israelului!” şi „moarte Americii!”.

Casa Albă a catalogat declaraţiile lui Ahmadinejad drept „şocante şi odioase”, condamnându-le cu vehemenţă. La rândul său, Franţa a subliniat că afirmaţiile liderului iranian sunt „calomnioase” şi „total inacceptabile”.