Mahmoud Ahmadinejad: Iranul nu va renunţa la nimic din programul său nuclear

Iranul "nu va da niciun pas înapoi" în privinţa programului său nuclear, a declarat miercuri preşedintele Mahmoud Ahmadinejad după publicarea unui raport al AIEA care acuză Teheranul că a lucrat la o armă nucleară în pofida dezminţirilor sale.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 13:02
Mahmoud Ahmadinejad: Iranul nu va renunţa la nimic din programul său nuclear

„Nu vom face niciun pas înapoi pe drumul pe care ne-am angajat”, a declarat Ahmadinejad, reafirmând că Iranul „nu are nevoie de bomba atomică”, în cadrul unui discurs transmis la televiziune.

Într-un raport dat publicităţii marţi, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a exprimat „îndoieli serioase” cu privire la programul nuclear iranian, afirmând că se sprijină pe informaţii „credibile” potrivit cărora Iranul a lucrat pentru a pune la punct arma atomică.

Teheranul, care a dezminţit permanent orice caracter militar al programului său, a respins în bloc acuzaţiile agenţiei, afirmând că acestea se bazează pe elemente vechi, inclusiv documente false „fabricate de Washington”.

Ahmadinejad, aflat în vizită în centrul Iranului, a acuzat oficialii AIEA că au „sacrificat reputaţia Agenţiei reluând afirmaţiile invalide ale Statelor Unite”. El a reafirmat, de asemenea, că Iranul nu încearcă să se doteze cu arma nucleară.

„Nu avem nevoie de bomba atomică, poporul iranian este inteligent, nu va construi două bombe în faţa celor 20.000 de bombe pe care le deţineţi”, a declarat el, adresându-se occidentalilor. Ahmadinejad a afirmat deja marţi că Teheranul „nu are nevoie de bomba atomică” pentru a înfrunta Statele Unite, ci poate să invingă prin „gândire, logică şi cultură”.