MAI: 300 de situaţii privind posibila încălcare a legii, semnalate la alegerile europarlamentare

300 de situaţii privind posibila încălcare a legii au fost semnalate pe parcursul alegerilor europarlamentare, dintre care 130 (40%) nu s-au confirmat în urma verificărilor desfăşurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

26 mai 2014, 10:37
MAI: 300 de situaţii privind posibila încălcare a legii, semnalate la alegerile europarlamentare

„Din totalul de semnalări cele mai multe au fost înregistrate în Bucureşti – 42 şi Dâmboviţa – 36 de sesizări. În 82 de situaţii aspectele reclamate au reprezentat fapte cu caracter penal. În toate situaţiile se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat că numărul sesizărilor înregistrate duminică reprezintă mai puţin de jumătate faţă de sesizările primite la ultimul proces electoral, cel din 2013, când au existat 612 de astfel de semnalări.

„Din punctul de vedere al aspectelor sesizate, cele mai frecvente situaţii le-au reprezentat continuarea propagandei electorale, înregistrându-se astfel 27 de evenimente. MAI a tratat cu fermitate şi maximă seriozitate orice încălcare a legii”, a afirmat Monica Dajbog.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. LISTA FINALĂ a viitorilor europarlamentari

Din ordinul ministrului de Interne, Gabriel Oprea, la nivel naţional, au fost angrenaţi peste 26.000 de poliţişti, 9.000 de jandarmi, 3.500 de poliţişti de frontieră, 6.500 pompieri şi cadre de la alte structuri, în total peste 50.000 de angajaţi ai MAI.

Peste 30.000 de angajaţi ai MAI au avut ca principală misiune paza secţiilor de votare, care a continuat şi pe parcursul nopţii, până când buletinele de vot, procesele-verbale şi celelalte materiale destinate votării au ajuns la birourile electorale judeţene.

Citeşte şi Ponta, după alegeri: Am obţinut mai mult decât ne-am propus. Suntem a patra delegaţie la nivel european VIDEO