MAI: 53 de localităţi izolate, 46 nu au curent electric

Secretarul de stat în MAI, Mihai Capră, a declarat, sâmbătă seară, că 53 de localităţi sunt încă izolate şi 46 nu au curent electric, intervenţiile de deszăpezire continuând şi în cursul nopţii. "Va fi o noapte albă pentru toţi cei care lucrează pe utilaje în zonele cu probleme", a spus Mihai Capră.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 20:39
MAI: 53 de localităţi izolate, 46 nu au curent electric

Secretarul de stat a menţionat că 79 de drumuri judeţene sunt blocate, 53 de localităţi sunt încă izolate din cauza ninsorilor, iar 46 nu au curent electric.

Inspectoratul General al Aviaţiei a efectuat sâmbătă 16 intervenţii, 14 fiind pentru transportul la spital sau la centre sociale a unor persoane, iar două umanitare, pentru apă şi alimente.

Referindu-se la situaţia din zilele următoare, Mihai Capră a spus că prefecturile din zonele neafectate au început operaţiuni de colactere- distribuţie a ajutoarelor din zonele calamitate. Astfel, unităţile din Maramureş au transportat alimente în Buzău, cele din Suceava au dus două camioane cu alimente şi alte obiecte necesare pentru Buzău şi Ialomiţa, iar cele din Ilfov au pregătit un camion cu alimente.

Pentru intervenţia în judeţul Buzău Prefectura Capitalei a deplasat opt utilaje de deszăpezire în Buzău, iar CNADNR a suplimentat numărul de utilaje în Vrancea.

Mihai Capră a declarat că în Galaţi, la Buciumeni, există un drum judeţean care avea un strat de gheaţă foarte mare, aproape imposibil de îndepărtat, iar ISU a dinamitat acea porţiune, operaţiunea încheindu-se cu succes.

„Am luat legătura în celelalte zone dacă e nevoie să ia astfel de măsuri pentru îndepărtarea gheţii să o poată face”, a spus secretarul de stat.

El a spus că la centrele de asistenţă socială 288 de persoane, numărul total de persoane transportate la astfel de unităţi de la prima avertizare fiind de 7.096. Sâmbătă, opt persoane au decedat din cauza hipotermiei, astfel că totalul deceselor de la prima avertizare a ajuns la 65.

Decesele nu s-au înregistrat în judeţele cu probleme, ci în Cluj, Iaşi, Suceava, Timiş, Vaslui.

Ca urmare a avertizărilor ANM pentru 31 de judeţe şi Bucureşti s-a dat dispoziţie prefecţilor de a convoca în şedinţe extraordinare membrii comitetelor pentru stabilirea măsurilor care să fie aplicate, a spus secretarul de stat în MAI.