Mai ai acasă bancnota de un milion de lei din 2003? Se vinde cu o sumă uriașă în 2024

Internetul ascunde o mulțime de comori. Printre acestea se numără și bancnota de un milion de lei din 2003, care se vinde în prezent pentru o sumă destul de mare.

29 ian. 2024, 10:08
Mai ai acasă bancnota de un milion de lei din 2003? Se vinde cu o sumă uriașă în 2024
La ce preț se vinde bancnota de un milion de lei din 2003

La o scurtă vizualizare a mai multor platforme, de profil sau nu, se poate observa că românii încă mai dețin bancnote și monede vechi de peste 20 de ani. De această dată, avem în prim-plan o bancnotă de un milion de lei din 2003. Este bancnota pe care apare portretul lui Ion Luca Caragiale.

Bancnota de un milion de lei se vinde, în 2024, la un preț uriaș. Ce numismatică are și la ce preț se regăsește pe internet. Poate fi o adevărată comoară în colecția proprie.

Citește și: Cu cât se vinde bancnota aniversară de 100 de lei cu I. C. Brătianu. Scoți un profit bun dacă ai o astfel de piesă

Potrivit unui anunț, o bancnotă de un milion de lei din 2003 se cvinde la un preț uriaț. Bancota emisă pe polimer se află în stare foarte bună, fiind disponibile, de fapt, două exemplare. Prețul este de 1.000 de lei. Totodată, în anunț se specifică faptul că se oferă livrare cu verificare, iar bancnota este vândută de o persoană fizică.

„Bancnotă 1.000.000 – emisă în anul 2003. Bancnota e în stare foarte bună. Disponibile 2 bucăți”, se arată în anunț, pe Olx.

Cum se identifică bancnota de 1.000.000 de lei din 2003

Bancnota de 1.000.000 de lei a apărut în urmă cu peste două decenii, în luna decembri. Nuanța predominantă a bancnotei este albastru deschis. Conform datelor BNR – Banca Națională a României, există mai multe elemente care apar pe avers și revers.

Citește și: Bancnota de 5.000 de lei din anul 1993, cu chipul lui Avram Iancu, valorează o mică avere. Se vinde cu o sumă uriașă în zilele noastre

Pe avers, apar elemente precum:

  • Portretul lui Ion Luca Caragiale, dramaturgul care a trăit între 1852 și 1912;
  • Violeta, elementul floral;
  • Simbolul pentru teatru, și anume masca de teatru;
  • Stema României, denumirea băncii și medalionul cu sigla „BNR”;
  • Valoarea nominală, atât în cifre, cât și în litere, dar și anul emisiunii;
  • Semnături: guvernatorul, casierul central și cea a scriitorului (în facsimil).

Elemente de pe revers: numărul și seria bancnotei; sigla „BNR”; denumirea băncii; valoarea nominală; Masca Tragediei; statuia scriitorului român; clădirea Teatrului Național din București; textul „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSEȘTE CONFORM LEGILOR”.