Mai aveau puţin şi ÎL MÂNCAU: Ce i-au făcut călugăriţele Papei Francisc

Entuziasmate peste măsură de vizita Papei Francisc la Napoli, călugăriţele l-au aşteptat cu nerăbdare pentru a-i oferi daruri şi a sta de vorbă cu el. La un moment dat, "delagaţia" impresionantă a călugăriţelor l-a pus pe Suveranul Pontif în dificultate, dar l-a şi amuzat.

23 mart. 2015, 17:49

Călugăriţele au fost introduse în Catedrala din Napoli la iniţiativa Arhiepiscopului de Napoli. Ele îşi exprimaseră dorinţa de a vorbi cu Suveranul Pontif şi de a-i oferi daruri din partea lor.

Imediat ce au ajuns lîngă jilţul Papei, călugăriţele l-au înconjurat, pur şi simplu, fiecare dintre ele străduindu-se să îi spună cât mai multe şi acoperindu-l, pur şi simplu, cu daruri. Papa era încurcat, dar şi amuzat de exuberanţa călugăriţelor.

Citeşte şi Miracolul ULUITOR al Papei Francisc. Suveranul Pontif însuşi a fost uimit de ce i s-a întâmplat

La un moment dat, s-a văzut clar că Suveranul Pontif era depăşit de situaţie. I-a venit în ajutor Cardinalul Crescenzio Sepe, care le-a cerut, la microfon, călugăriţelor să îl lase pe Papă să mai „respire”: „Surorilor … Mai târziu … nu s-a mai văzut aşa ceva, iar ele (călugăriţele, n.r.) sunt dintre cele mai liniştite. Imaginaţi-vă cum sunt cele neliniştite”, a glumit cardinalul, provocând râsete în rândul mulţimii din Catedrală.

„Mai au puţin şi îl mănâncă!”, a mai spus cardinalul, spre amuzamentul tuturor, inclusiv al Papei Francisc. Sute de oameni s-au reunit pe străzile oraşului cu ocazia vizitei de-o zi a Suveranului Pontif, dar foarte puţini dintre ei au reuşit să se apropie de el aşa cum s-au apropiat călugăriţele.

O altă excepţie a mai fost un patron de pizzerie, care a pândit trecerea papamobilului prin zona sa şi i-a oferit Papei Francisc, care a oprit vehiculul pentru a primi chiar din mâinile lui o pizza cu dedicaţie.