Mai faci COVID-19 dacă te vaccinezi? Explicaţia medicului român care l-a tratat pe Michael Jackson

Dr. Ion Alexie, medic specialist de boli Infecţioase în Las Vegas, a declarat că vaccinurile anti-COVID nu opresc infecţia, ci ne protejează să nu contractăm o formă gravă a bolii. Doctorul a explicat şi care este diferenţa între infecţie şi boală şi cum ne putem proteja de infectarea cu virusul SARS-COV-2.

07 ian. 2021, 20:56
Mai faci COVID-19 dacă te vaccinezi? Explicaţia medicului român care l-a tratat pe Michael Jackson

Medicul Ion Alexie a dat răspunsul la întrebarea care-i frământă pe milioane de oameni: mai faci COVID-19 dacă te vaccinezi? Doctorul care profesează în Las Vegas a explicat, pentru România TV, dacă te mai poţi infecta după vaccinare.

„Persoanele care testează pozitiv după ce au făcut vaccinul au testat pozitiv pentru că sunt infectate cu virusul. Nici testele PCR care se fac după vaccinare nu o să fie pozitive dacă pacientul nu este infectat. Vaccinurile nu o să oprească infecţia”, a spus medicul Ion Alexie.

Citeşte şi: Ion Alexie, medicul care l-a tratat pe Michael Jackson, sfaturi pentru combaterea coronavirusului: „Izolarea, ce mai bună metodă”

Mai faci COVID-19 dacă te vaccinezi şi care e diferenţa dintre infecţie şi boală?

„Oamenii trebuie să ştie diferenţa între infecţie şi boală. Definiţia de infecţie înseamnă că un virus, o bacterie sau alt organism intră în corpul nostru. Noi, ca să oprim virusul să nu intre în faringele nostru sau în nas, în gură sau în ochi trebuie să folosim nişte bariere mecanice, să-l oprim să nu intre în corpul nostru. Trebuie să folosim măşti, viziere, ochelari, să închidem gura.

Odată ce virusul a intrat în corpul nostru, de obicei acest virus, prin nas şi gură, automat am devenit infectaţi. Dacă virusul se multiplică la un număr destul de mare, va fi detectat cu testele PCR şi vom testa pozitiv. Asta se întâmplă dacă am făcut sau nu am făcut vaccinul”, a explicat dr. Alexie, medic român în Statele Unite.

De ce e nevoie să faci vaccinul anti-COVID?

„Vaccinul ne va ajuta să facem anticorpi şi în momentul în care ne vom infecta, adică momentul în care virusul va intra în nasul nostru sau în gura noastră, noi imediat cu anticorpii vom începe să-l distrugem, să îl omorâm cât de repede putem noi

Vaccinurile ne vor ajuta să nu ne îmbolnăvim rău. Pe măsură ce mai mulţi oameni se vor vaccina şi devin imuni şi pe măsură ce mai mulţi oameni se infectează şi devin imuni, imunitatea în grupul nostru sau în ţara noastră va fi din ce în ce mai mare. Deci, numărul de virusuri în societate va scădea”, a afirmat medicul român.

Citeşte şi: Vaccinul anti-Covid Moderna ar putea oferi o protecție de doi ani după administrare. Când vor ajunge primele doze în România

Când vom scăpa de COVID-19?

De asemenea, dr. Alexie a explicat că virusul SARS-COV-2 care provoacă noul coronavirus va fi distrus dacă persoanele au imunitate obţinută fie prin vaccinare, fie obţinută în urma bolii.

„Virusurile nu mai au timp să se multiplice. Când infectează o persoană care are imunitate, automat va fi distrus mai mai repede şi nu va mai avea şansa să se multiplice.

În momentul în care 80-90% din populaţie va fi imună prin vaccinare sau prin infecţie, numărul infecţiilor cu COVID va scădea foarte mult şi probabil că ne vom putea relua viaţa la normal”, a mai precizat dr. Ion Alexie.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare COVID 7 ianuarie. Câți români au fost vaccinați până acum