MAI: Infracţionalitatea a scăzut cu 9% în sezonul estival faţă de anul trecut; Accidentele rutiere au scăzut cu 18%

Oficialii din MAI au prezentat, în cadrul unei declaraţii de presă susţinută de Secretarul de Stat, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, și purtătorul de cuvânt al MAI, comisar șef de poliție Monica Dajbog, principalele rezultate obținute de structurile MAI în sezonul estival al acestui an, precum și rezultatele obținute, în ultima săptămână, de către structurile operative ale MAI în lupta împotriva criminalității.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 11:51
MAI: Infracţionalitatea a scăzut cu 9% în sezonul estival faţă de anul trecut; Accidentele rutiere au scăzut cu 18%

Declaraţiile făcute de Bogdan Despescu:

Principalele acţiuni ale structurilor mai din sezonul estival şi rezultatele obţinute:

-Am considerat că e de interes pentru toţi cetăţenii să vă facem cunoscute rezultatele structurilor MAI pe timpul sezonului estival, în contextul pandemiei.

-Am acţionat pentru asigurarea ordinii publice la nivelul întregii ţări, plan aprobat de ministrul Vela. Pentru ca cetăţenii să fie în siguranţă au acţionat în medie zilnic peste 24.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, piloţi. Efctivele au fost organizate pentru a asigura o prezenţă activă ca să fim mereu la datorie. În medie au fost prezente în teren aproximativ 5.000 de patrule pe zi.

-În acest sezon estival, angajaţii MAI au intervenit la peste 395 de mii de sesizări, au depistat 1.235 de urmăriţi şi au prins în flagrant peste 13.000 de autori de infracţiuni. În acest sezon, infracţionalitatea a scăzut cu peste 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe cele mai aglomerate drumuri naţionale şi autostrăzi au fost prezenţi zilnic peste 1.600 de poliţişti rutieri care au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei. Au fost reţinute 51.000 de permise de conducere şi aproximativ 18.000 de certificate de înmatriculare. Acţiunile poliţiştilor au contribuit la creşterea siguranţei pe drumurile publice, fiind constatată o scădere cu 18% a accidentelor rutiere grave.