Mai multe biserici riscă să fie ÎNCHISE din cauza datoriilor pe care le au la stat

Publicat: Duminică, 10 Martie 2013 15:02 // Actualizat: Duminică, 10 Martie 2013 18:33 // Sursa: România TV

Mii de enoriaşi ar putea rămâne fără biserici, pentru că parohiile nu au plătit contribuţiile angajaţilor, taxele şi impozitele. Fisc-ul a început deja procedura de executare silită a mai multor biserici din ţară.

Foto: trm.md

În faţa lui Dumnezeu, dar şi a legii, cu toţii suntem egali. Cine are datorii la stat trebuie să le plătească indiferent de cine este el. În această situaţie se află mai multe biserici din ţară.

De exemplu, Biserica Baptistă "Pro Deo" din Craiova are o datorie la stat de 6.200 de lei, iar Mănăstirea Colţ din Hunedoara datorează statului peste 6.500 de lei. În top se află Biserica Penticostală "Adevăr şi Lumină", cu o datorie de 40.000 de lei. Din cauza acestor datorii, statul ar putea pune sechestru pe cutia milei, iar porţile bisericilor s-ar putea închide în zi de sărbătoare.

"Nu se poate aşa ceva! Trebuie să plătească datoriile. Biserica are bani, să ştiţi. Sunt tot felul de calendare pe care le vând dânşii la suprapreţ", a spus o enoriaşă.

"Să şi le plătească, nu se poate să stăm aşa cu nepăsare. Nu se pot închide casele lui Dumnezeu. Lumea unde să se mai ducă să se închine, să mai se roage pentru copii, pentri necazuri, pentru sufletul nostru", a spus alta.

În cazul în care bisericile nu-şi plătesc datoriile, enoriaşii nu vor mai avea unde să meargă la slujba de duminică.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mai 10:14
...class="articleContent allerR14"> Reprezentanţii Direcţiei de Culte şi Patrimoniu Maramureş spun că eliminarea kitsch-ului din biserici va reîmprospăta turismul. “Flori de plastic, coroane de plastic, ştergare...
18 mar 21:01
...în anii ’90, iar restauratorii au reuşit să păstreze o parte din vechea pictură. Citeşte şi Mai multe biserici riscă să fie ÎNCHISE din cauza datoriilor pe care le au la stat
...
11 mar 10:17
Răspunde | Votează email 0 email
dody
mi se pare ceva normal.la cat fura popii?ne putem ruga oriunde lui dumnezeu pe acest pamant si este mult mai bine primit decat in fabricile de bani al ortodocsiei.crestin,rugativa oriunde ca acea rugaciune va fi mult mai bine primita in fata lui dumnezeu,decat in bisericile diavolicesti ortodoxe.
10 mar 20:40
...Lumea unde să se mai ducă să se închine, să mai se roage pentru copii, pentri necazuri, pentru sufletul nostru”, a spus alta. Citeste mai multe … ...
1
EUR
4.8068
RON
27 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H