Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul Otopeni UPDATE

Zeci de zboruri au fost anulate vineri pe aeroportul "Otopeni" din cauza condiţiilor meteorologice. Pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă” Bucureşti şi pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa "Aurel Vlaicu”, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă.

06 ian. 2017, 06:30
Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul Otopeni UPDATE

UPDATE: Compania ungară low-cost Wizz Air a anulat şi o cursă pe ruta Bucureşti-Roma, din cauza condiţiilor meteorologice, astfel că numărul de curse anulate vineri de pe aeroportul Otopeni a ajuns la 25, potrivit situaţiei prezentate pentru ora 18.30 de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care operează cele două aeroporturi din zona Capitalei.

Anterior, compania ungară low-cost Wizz Air a anulat cursele dus-întors pe rutele Bucureşti – Londra, Bucureşti – Paris, Bucureşti – Charleroi, Bucureşti – Stockolm, Bucureşti – Dortmund, Bucureşti – Cluj şi cursele dus pe rutele Bucureşti- Madrid şi Bucureşti-Roma.

Tot vineri, compania poloneză de transport aerian LOT a anulat cursele de pe ruta Bucureşti- Varşovia.

De asemenea, compania aeriană Tarom a anulat cursele Bucureşti- Oradea şi Iaşi – Bucureşti şi zborurile dus-întors pe rutele Bucureşti-Timişoara şi Bucureşti-Cluj, în timp ce Ryanair a anulat cursele de pe ruta Bucureşti -Timişoara.

UPDATE. 10.30

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol.

Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care punctual pot atinge sau depăși o oră.

 Din cauza condiţiilor meteo, compania Wizz Air a anulat cursele 3001/3002 Bucureşti – Londra – Bucureşti, 3051/3052 Bucureşti – Paris – Bucureşti,  3081/3082 București – Charleroi – București și 3201/3203 București – Stockolm – București.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol.

„Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăşi o oră”, a precizat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Informaţii despre situaţia zborurilor pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt de la ora 02.00 până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară. De vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade.