Mai multe duete între Michael Jackson şi Freddie Mercury vor fi lansate de Queen în 2012

Moştenitorii drepturilor asupra creaţiei lui Michael Jackson şi-au dat acordul ca membrii trupei Queen Brian May şi Roger Taylor să prelucreze şi ulterior să lanseze mai multe duete înregistrate în anii 1980 de "regele muzicii pop" şi Freddie Mercury.

RomaniaTV.net
12 nov. 2011, 14:47
Mai multe duete între Michael Jackson şi Freddie Mercury vor fi lansate de Queen în 2012

„Moştenitorii lui Michael Jackson sunt încântaţi de această înţelegere, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne grăbim”, a spus Brian May, potrivit thesun.co.uk.

Înregistrările au fost făcute în casa lui Michael Jackson, în 1983, când trupa Queen era în turneu în Statele Unite ale Americii.

Brian May a negat existenţa oricăror interese economice pe care le-ar avea în legătură cu lansarea acestor materiale rar. „Nu fac lucruri cu scopul de a obţine bani”, a spus May. „Dacă simţim că este vorba de ceva ce merită, cred că este bine să arătăm acest lucru publicului”, a adăugat artistul.

Michael Jackson, cunoscut ca „regele muzicii pop”, celebru pentru hituri precum „Thriller” şi „Black or White”, a murit pe 25 iunie 2009, într-o perioadă de repetiţii intense pentru „This Is It Tour”, turneul său de adio, în timpul căruia urma să susţină, începând din iulie 2009, 50 de concerte la sala O2 Arena din Londra.

Conrad Murray a fost acuzat că a dat dovadă de o „neglijenţă criminală” în îngrijirile medicale acordate cântăreţului Michael Jackson, în special în ceea ce priveşte administrarea de propofol, un sedativ puternic pe care megastarul îl folosea ca somnifer şi care i-a cauzat decesul.

Născut în Zanzibar, cu numele Farrokh Bulsara, şi educat în India, Freddie Mercury a înfiinţat trupa Queen, în 1971, cu Brian May, Roger Taylor şi John Deacon. Queen a devenit un nume important în industria rock în 1975, odată cu lansarea celui de-al patrulea album al grupului, „A Night at the Opera”, ce conţine legendara piesă „Bohemian Rhapsody”, compusă de Freddie Mercury. De altfel, tot Freddie Mercury este acela care a compus versurile pieselor „Crazy Little Thing Called Love”, „We Are The Champions”, „Somebody To Love” etc.

În afara scenei, Freddie Mercury avea o viaţă privată extrem de protejată, acordând foarte rar interviuri şi nediscutând niciodată în public despre faptul că era homosexual. La o zi după ce a anunţat în mod public că era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.