Mai multe localităţi din Hunedoara au rămas fără apă potabilă

Apa rece a fost oprită vineri dimineața în 11 localități ale județului Hunedoara din cauză că nu respectă normele de potabilitate, între orașele rămase fără apă numărându-se Deva, Călan și Simeria, a informat operatorul regional de apă, SC Apa Prod SA Deva.

RomaniaTV.net
25 mart. 2016, 09:00
Mai multe localităţi din Hunedoara au rămas fără apă potabilă

Localitățile în care furnizarea apei a fost sistată sunt racordate la conducta principală de aducțiune ce vine de la stația de tratare Sântămăria Orlea, cel puțin 100 000 de consumatori fiind afectați de lipsa apei la robinete.

„Problemele au fost sesizate din cursul nopții. S-a decis oprirea apei reci pentru că nu se încadrează în valorile normale de potabilitate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a SC Apa Prod SA Deva, Andreea Morogan, potrivit Agerpres.

Angajații unității încearcă să identifice cauzele care au făcut ca apa de pe rețelele de distribuție să fie tulbure. În paralel cu verificările din teren, lucrătorii companiei de apă vor efectua spălarea rețelelor afectate.

Reprezentanta Apa Prod Deva nu a putut preciza când se va relua alimentarea cu apă rece a consumatorilor din localitățile afectate.

Citeşte şi Mai multe localităţi din Suceava sunt blocate din cauza zăpezii, iar oamenii nu au nici curent electric