Mai multe localităţi din ţară sunt în continuare fără curent electic

Mai multe localităţi din ţară au rămas fără curent electric din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente, potrivit datelor distribuitorilor de energie.

12 ian. 2017, 07:20
Mai multe localităţi din ţară sunt în continuare fără curent electic

Agentul termic pentru încălzirea şi prepararea apei calde menajere va fi întrerupt, joi, între orele 09.00 şi 19.00 în zona cartierului Vatra Roşie din Craiova, ca urmare a unei avarii produse la o conductă incident care a lăsat fără apă şi căldură mai multe blocuri şi unităţi de învăţământ.

În urma avariei, locatarii a aproximativ 350 de scări de bloc nu primesc căldură în calorifere, fiind afectate, de asemenea, un colegiu, o şcoală generală şi mai multe grădiniţe. Primăria Municipiului Craiova a înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pentru a lua măsurile care se impun în astfel de situaţii.

„Agentul termic a fost întrerupt la ora 10.30. O unitate de învăţământ gimnazial are centrală proprie şi elevii învaţă într-o tură, iar în cazul a trei grădiniţe, părinţii au luat copiii la prânz. La Colegiul Odobleja ar putea fi afectată tura a II-a, pentru învăţământul seral. Sperăm ca problema să fie remediată mai repede”, a declarat pentru MEDIAFAX Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Două localităţi din judeţul Galaţi erau nealimentate cu energie electrică joi, la ora 08.00, arată datele distribuitorilor de energie.

Astfel, în judeţul Galaţi, erau nealimentate cu energie electrică localitatăţile Cavadineşti şi Bereşti Meria (opt sate componente: Rugineni, Găneşti, Comanesti, Prodăneşti, Puricani, Saseni, Aldeşti, Sipote), informează Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord.

Compania arată că, din cauza vântului puternic, în noaptea de miercuri spre joi, s-au produs avarii la instalaţiile societăţii.

„Asigurăm toţi utilizatorii reţelei că depunem toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condiţii normale, conform schemei de funcţionare”, adaugă aceştia.

În ceea ce priveşte situaţia din aria de activitate a E-Distribuţie Dobrogea, miercuri noaptea, în jurul orei 23:00, s-au realimentat şi cele 48 de gospodării din localitatea Viroaga odată ce s-a putut ajunge pe câmp cu un utilaj cu şenile la defectul din reţeaua de medie tensiune pentru a fi remediat.

Din cauză că unele drumuri sunt încă blocate, într-o serie de comune încă se înregistrează deranjamente individuale sau colective.

„De exemplu, drumul Ciocârlia de Sus şi Lanurile este blocat de nămeţi şi nu se poate ajunge către localitaţile Moviliţa şi Toprasar, unde avem anunţate deranjamente şi echipele de intervenţii nu pot ajunge”, menţionează societatea.

În municipiul Constanţa se înregistrează deranjamente individuale şi colective, în timp ce în judeţele Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa sunt alimentate toate localităţile, dar se înregistrează deranjamente individuale şi colective generate de condiţiile meteo „pentru remedierea cărora se intervine”.

Citeşte şi Misiuni dificile de salvare din cauza viscolului. Mai mulţi copii bolnavi au fost salvaţi cu şenilata din localităţile izolate