Misiuni dificile de salvare din cauza viscolului. Mai mulţi copii bolnavi au fost salvaţi cu şenilata din localităţile izolate

Patru copii cu probleme medicale, din localităţile izolate din Constanţa, au fost salvaţi de medici. Aceştia au reuşit să ajungă la ei cu o şenilată. Iar în Galaţi, un tânăr de 21 de ani care se rătăcise a fost salvat de pompieri. Băiatul a fost căutat câteva ore prin viscol.

RomaniaTV.net
12 ian. 2017, 06:21
Misiuni dificile de salvare din cauza viscolului. Mai mulţi copii bolnavi au fost salvaţi cu şenilata din localităţile izolate

Prima misiune de salvare s-a desfăşurat în localitatea Arsa din judeţul Constanţa, unde două fete au avut nevoie de îngrijiri medicale. Una dintre ele, în vârstă de doar un an, avea o erupţie pe corp. Iar cealaltă copilă, de 12 ani, acuza dureri abdominale şi avea febră. Cele două au preluate de şenilată, duse la ambulanţă şi mai apoi la Spitalul Municipal Mangalia.

Din localitatea Independenţa, paramedicii au preluat un copil de trei luni, care avea febră. El a fost luat apoi de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la spital.

De aici, şenilata a mers spre Osmancea, tot pentru preluarea unui copil cu probleme medicale.

Şi autorităţile din Galaţi au fost puse în alertă după ce un tânăr se rătăcise. Băiatul de 21 de ani vizitase un prieten, la o stână situată între localităţile Pechea si Suhurlui. Plecase de aici cu căruţa, însă din cauza viscolului puternic, nu a mai reuşit să se orienteze.

A mers într-o direcţie greşită mai bine de 20 de kilometri. Un timp, a păstrat legătura cu rudele la telefon, însă dispozitivul a rămas fără baterie. Părinţii i-au anunţat dispariţia si pomnpierii au inceput cautăerile. În cele din urmă a fost salvat de pompieri.

Citeşte şi Ninsorile au făcut prăpăd în ţară. Casele din mai multe localităţi au fost înghiţite de zăpadă