Mai multe persoane, printre care și minori, au fost otrăvite în incinta unei piscine

25 de persoane au ajuns la spital, după ce au fost intoxicate cu gaz, degajat din incinta unei piscine, la Centrul sportiv Monti Lessini din Italia.

20 mart. 2023, 20:55
Mai multe persoane, printre care și minori, au fost otrăvite în incinta unei piscine
25 de persoane au fost otrăvite în incinta unei piscine

Alertă în incinta unei piscine din Italia. Pompierii, medicii, poliția și oamenii de știință din domeniul nuclear, au ajuns vineri, 17 martie, la unitatea din Verona, după eliberarea norului toxic.

Cele 25 de victime, printre care și copii, au fost transporate la centrele medicale cu microbuze, iar cele afectate grav au fost transportate la spitalele Negrar, Borgo Trento și Borgo Roma, potrivit Daily Star.

Citește și: Peste 20.000 de piscine ascunse, găsite de Inteligenţa Artificială. Evazioniştii vor trebui să pălătească taxe de zece milioane de euro

Ministerul de Interne italian a confirmat că, la locul degajării de gaze toxice, au fost prezente unități nucleare, biologice, chimice și radiologice. Aceștia au confirmat că un „grup specializat de pompieri care este chemat să intervină în situații excepționale”, a fost prezent la fața locului, după ce cele 25 de persoane au fost intoxicate.

Printre victime se află patru înotători, administratorul piscinei și nouă copii de grădiniță, cu vârste între trei și șase ani.

Anchetatorii sunt de părere că intoxicația s-a datorat faptului că angajații piscinei au calculat în mod eronat cantitatea de clor necesară pentru sterilizarea piscinei. Estimările lor greșite au dus la apariția unui gaz toxic de clor din apă, cei prezenți fiind astfel otrăviți.

Citește și: Modul bizar în care Norvegia luptă cu criza energetică. A redus temperatura apei în piscine, dar părinţii şi-au retras copiii de la lecţiile de înot

Norul gazos se poate dovedi fatal atunci când este ingerat sau inhalat, iar cei care intră în contact cu gazul pot avea probleme de sănătate, precum dificultăți respiratorii, vedere încețoșată, dureri sau arsuri ale nasului, ochilor și gâtului, dar și bășici pe suprafața pielii.