Mai multe vaccinuri împotriva COVID ar fi gata până la finalul lui 2020 sau începutul lui 2021, a dezvăluit preşedintele CE

Trei sau patru vaccinuri împotriva COVID-19 ar urma să fie disponibile în ţările din UE peste doar câteva luni, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 14:29
Mai multe vaccinuri împotriva COVID ar fi gata până la finalul lui 2020 sau începutul lui 2021, a dezvăluit preşedintele CE

Mai exact, vaccinurile ar putea fi gata până la finalul anului 2020 sau începutul anului 2021.

”Potrivit informaţiilor noastre, sperăm ca, începând de la sfârşitul anului şi de la începutul anului viitor, trei sau patru vaccinuri să fie disponibile în mod treptat”, a declarat liderul UE, conform Reuters.

Doar o parte a populaţiei UE va fi vaccinată înainte de 2022

”Comisia Europeană (CE), în numele statelor membre (UE), a semnat numeroase contracte pentru a ne asigura că, atunci când sunt disponibiloe vaccinuri, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie”, a dat asigurări fostul premier belgian.

Nu doar existenţa unor vaccinuri eficiente e esenţială, spune Charles Michel, ci şi capacitatea logistică a statelor pentru a le distribui rapid către populaţie. Existenţa mai multor vaccinuri va face să apară tot felul de probleme logistice, de transport, de conservare şi de desfăşurare în campaniile de vaccinare, a mai spus el: ”De aceea, vreau să-i mobilizez pe şefii noştri de stat şi de guverne pentru a le anticipa”.

Oficialii UE au dezvăluit că doar o parte a populaţiei Uniunii Europene va putea fi vaccinată înainte de 2022.

„Nu vor exista suficiente doze de vaccin anti-Covid-19 pentru întreaga populație înainte de sfârșitul lui 2021”, le-a transmis luni un oficial al Comisiei Europene diplomaților statelor membre.