Mai multe vămi din ţară, blocate de protestul fermierilor şi transportatorilor. La Nădlac, Siret și Albița, protestatarii şi-au parcat utilajele astfel încât nicio maşină să nu mai poată trece

Fermierii și transportatorii au blocat mai multe vămi din țară. La Nădlac, Siret și Albița, protestatarii şi-au parcat utilajele astfel încât nicio maşină să nu mai poată trece prin vamă.

13 ian. 2024, 20:27
Mai multe vămi din ţară, blocate de protestul fermierilor şi transportatorilor. La Nădlac, Siret și Albița, protestatarii şi-au parcat utilajele astfel încât nicio maşină să nu mai poată trece

Pe drumul care duce spre Vama Siret sunt circa 200 de utilaje venite din județele Suceava și Botoșani. Fermierii sunt decişi să rămână aici până când vor veni reprezentanţi din partea autorităților care să discute cu ei.

Vămi blocate de protestatari

Intrarea în municipiul Suceava este blocată de o coloană de zeci de tractoare. Jandarmeria a instituit baraje în două zone pentru a nu permite utilajelor agricole și tirurilor să intre pe străzile oraşului.

Blocaje au fost și în vama Nădlac, în județul Arad, dar şi în vama Albiţa, judeţul Vaslui. La Nădlac, s-au adunat circa 60 de utilaje, iar în vama Albiţa au fost circa 200 de fermieri care au spus că și în cursul zilei de mâine vor reveni și vor bloca inclusiv intersecția de la Crasna, un mod rutier important către vama Albița.

În Vama Calafat, protestatarii şi-au abandonat utilajele şi au plecat acasă

La Craiova, sute de tractoare și camioane au blocat intrarea în oraș și drumurile spre vămile din Calafat și Bechet. Vama Calafat este blocată pentru a treia zi. Zeci de tractoare și camioane au blocat punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria.

Multe dintre acestea au fost încuiate și abandonate de către proprietari, care le-au lăsat și au plecat acasă. Fermierii și transportatorii spun că se vor întoarce duminică dimineață după autovehicule, cu speranța că lucrurile se vor schimba după negocierile din această seară.

Peste 100 de tiruri și tractoare ale transportatorilor și fermierilor din Tulcea au pornit în marș și în județul Constanța, scrie antena3.ro. Aceștia au fost escortați de poliție până la intrarea în Constanța, unde li s-a spus că trebuie să se întoarcă, altfel vor fi amendați.

Citeste si Miniștrii Guvernului Ciolacu, stupefiaţi de unele dintre solicitările protestatarilor. Reacţia premierului când fermierii …

Ei încercau să ajungă, simbolic, până în portul Constanța pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că guvernanții nu le iau în seamă revendicările.

Autovehiculele se deplasează cu viteză mică în semn de protest

Și fermierii din Mehedinți s-au alăturat protestului organizat la nivel național. Aceștia au condus cu viteză mică pe DN6, între localitățile Simian și Balota, un drum destul de aglomerat.

Citeste si S-a lăsat cu ţipete la negocierile dintre fermieri și ministrul Florin Barbu. Ce revendicări au fost soluţionate în urma discuţiilor

În contextul protestelor transportatorilor şi ale fermierilor, pe autostrada A6 Balinţ-Lugoj, la intrare în municipiul Lugoj, judeţul Timiş, traficul rutier este blocat pe sensul de coborâre dinspre autostradă către DN6 (Varianta Ocolitoare a Mun. Lugoj), din cauza coloanei de autovehicule ce se deplasează cu viteză redusă pe DN6, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR.