Miniștrii Guvernului Ciolacu, stupefiaţi de unele dintre solicitările protestatarilor. Reacţia premierului când fermierii i-au cerut benzină gratis și să nu fie controlați în vămi: „Eu nu funcționez pe amenințări”

Reprezentanţii fermierilor şi ai transportatorilor s-au dus la întâlnirea cu miniştrii Cabinetului Ciolacu cu o listă lungă de revendicări. O parte au fost soluţionate, o parte rămân în analiză, iar despre o altă parte miniştrii au ajuns la concluzia că sunt "absurde".

13 ian. 2024, 19:12
Miniștrii Guvernului Ciolacu, stupefiaţi de unele dintre solicitările protestatarilor. Reacţia premierului când fermierii i-au cerut benzină gratis și să nu fie controlați în vămi: „Eu nu funcționez pe amenințări”

Miniștrii Guvernului Ciolacu au fost de-a dreptul şocaţi de o parte dintre revendicările protestatarilor, au declarat pentru Digi24.ro surse participante la negocierile cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor.

Seria de întâlniri cu reprezentanţii Guvernului a început vineri, 12 ianuarie când liderii protestatarilor au fost primiţi de premierul Marcel Ciolacu. După o discuție de trei ore cu reprezentanții protestatarilor, premierul a părăsit negocierile, după ce a fost amenințat de liderii fermierilor. „Nu merge cu amenințări”, a spus Ciolacu, potrivit unor surse participante la discuții.

Citeste si S-a lăsat cu ţipete la negocierile dintre fermieri și ministrul Florin Barbu. Ce revendicări au fost soluţionate în urma discuţiilor

Miniștrii Guvernului Ciolacu, stupefiaţi de solicitările protestatarilor, pe care le-au catalogat drept „absurde”

Concret, fermierii i-ar fi cerut premierului să primească benzină și motorină gratis, ca în Venezuela, „pentru că noi producem petrol”, susțin sursele citate. De asemenea, au solicitat să nu mai fie obligați să facă ITP pentru utilajele agricole și camioane, transportatorii să nu mai fie controlați în vămi, camioanele să nu mai fie cântărite și să nu mai fie obligați să aibă GPS, pentru a putea fi urmărit traseul transportului.

Reprezentanții Guvernului au calificat aceste solicitări ca fiind „absurde”, iar prim-ministrul a ales să părăsească sala după ce unul dintre liderii protestatarilor l-a amenințat. „O să vedeți dumneavoastră ce se întâmplă dacă nu ne dați ce vrem, o să ne chemați aici peste două ore iar”, ar fi spus acesta.

Ciolacu i-a replicat „eu nu funcționez pe amenințări” și a plecat de la discuții, lăsându-i pe protestatari cu secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

Citeste si Protestul fermierilor şi transportatorilor continuă după ce negocierile cu Guvernul …

Lucrurile nu au stat mult diferit nici sâmbătă, când liderii protestatarilor s-au întâlnit cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Aceştia i-au cerut ministrului „o definiție a fermierului” și să se desfiinteze controalele APIA.