Mai mulţi angajaţi ai fabricii Lactate Brădet, infectaţi cu E.coli

Mai mulţi angajaţi ai fabricii Lactate Brădet sunt infectaţi cu E.coli, analizele prelevate de autorităţile de la unii dintre muncitorii din fabrică arătând că pentru şapte dintre ei coproculturile sunt pozitive la această bacterie, iar în cazul a trei este prezent şi germenul care provoacă verotoxina.

15 mart. 2016, 17:25
Mai mulţi angajaţi ai fabricii Lactate Brădet, infectaţi cu E.coli

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat, marţi seară, corespondentului News.ro că Instituţia Prefectului a primit, spre informare, rezultatele analizelor făcute angajaţilor de la fabrica Lactate Brădet, iar din 19 probe şapte au ieşit pozitive pentru E.coli, dintre cele şapte probe pozitive trei prezentând genele Verotoxinei.

Dintre cele 19 coproculturi care s-au luat, şapte au fost pozitive pentru cel puţin unul dintre tulpinile de E-coli patogen. trei dintre probele pozitive au prezentat genele verotoxină VTX„, a declarat prefectul de Argeş.

Acesta a precizat că ancheta în acest caz este condusă de Ministerul Sănătăţii, iar Prefectura Argeş a fost informată cu privire la rezultatele analizelor.

Potrivit La Repubblica, un copil român, în vârstă de 14 luni, este internat la Spitalul Meyer din Florenţa, cu sindrom hemolitic uremic, iar autorităţile sanitare locale suspectează că îmbolnăvirea a fost provocată de brânză de la Lactate Brădet.

Conform sursei citate, copilul a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic provocat de bacteria E.coli, iar cauza îmbolnăvirii ar fi consumul de brânză de la Lactate Brădet, care se vinde şi în magazine din Italia.

Citeşte şi Ministrul Agriculturii, o nouă declaraţie în SCANDALUL BRADET: Eu am comunicat exact aşa cum spune principiul precauţiei

La Repubblica mai scrie, marţi, că autorităţile sanitare din zona Florenţa au declanşat o anchetă epidemiologică, suspectând că brânza de origine românească ar fi provocat îmbolnăvirea.

De asemenea, autorităţile sanitare din Florenţa au emis un avertisment către populaţie să nu mai consume brânza românească de la Brădet.

În România, din 29 ianuarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti 16 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Citeşte şi Patronul Bradet, ANUNŢ IMPORTANT pentru români după ce Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români, însă nu a fost identificată sursa contaminării.

În cadrul anchetelor efectuate de autorităţile din România a fost luată în calcul şi varianta ca brânza de la Lactate Bărdet să fi provocat îmbolnăvirile. 

Pe 9 martie, managerul Institutul Cantacuzino, Adrian Ionel, a declarat pentru News.ro că brânza de vaci de la Brădet nu a fost sursa îmbolnăvirii copiilor cu sindrom hemolitic uremic, tulpinile analizate fiind diferite, la fel şi probele recoltate de la copii din Argeş, Sibiu şi Bacău.