Mai mulţi angajaţi Kaufland, depistaţi cu coronavirus. Toţi lucrau în acelaşi loc

Alertă la un magazin Kaufland, unde mai mulți angajați au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre nouă persoane care lucrează în același loc și, cel mai probabil, au contractat virusul unii de la alții, scrie alba24.ro.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 17:15
Mai mulţi angajaţi Kaufland, depistaţi cu coronavirus. Toţi lucrau în acelaşi loc

Cei nouă angajaţi infectaţi cu coronavirus lucrează la depozitul logistic al hipermarketului Kaufland din Turda. Conform directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, persoanele infectate au legătură epidemiologică între ele, toţi cei testaţi pozitiv lucrând în acelaşi loc.

Angajații infectați sunt din localitățile Unirea, Noşlac şi din Ocna Mureş. Prima persoană care a fost depistată cu coronavirus este din Turda, localitate în care numărul celor infectați a ajuns la 261. Până acum, potrivit datelor furnizate de DSP Alba, 186 dintre bolnavi s-au vindecat deja.

Citeşte şi Unde există cel mai mare risc de infectare cu coronavirus în supermarket

Retailerul german Kaufland a fost, de altfel, primul mare lanț de hipermarketuri care s-a confruntat cu noul coronavirus la un angajat. La sfârşitul lunii aprilie 2020, o vânzătoare de 39 de ani a unui magazin din Galați a fost confirmată pozitiv cu Covid-19.

Vă asigurăm că respectăm toate procedurile autorităților și suntem în permanentă legătură cu acestea. Facem toate eforturile în lupta cu acest fenomen global și am luat măsuri sporite de protecție„, au declarat, recent, oficialii retailerului pentru ECONOMICA.NET. Aceștia au mai precizat că magazinele „sunt frecvent dezinfectate, sunt dotate cu geamuri de protecție la case, cu dezinfectant de mâini gratuit, benzi de semnalizare a distanței de siguranță, accesul se face în grupuri restrânse, iar angajații au mănuși de unică folosință, măști și, după caz, viziere„.