Mai mulţi bani pentru elevii participanţi la olimpiade. Ministrul Educaţiei anunţă premii majorate pentru premiile pentru olimpicii naţionali

Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale a fost dublată de Guvern, la 200 de lei, a anunţat joi ministrul Educației. De asemenea, Guvernul a decis şi majorarea premiilor pentru olimpicii naționali.

26 mai 2022, 12:44
Mai mulţi bani pentru elevii participanţi la olimpiade. Ministrul Educaţiei anunţă premii majorate pentru premiile pentru olimpicii naţionali

Mai mulţi bani pentru elevii participanţi la olimpiade. Alocația zilnică pentru participanții la olimpiade naționale a fost majorată de la 100 de lei la 200 lei pe zi / participant, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu după şedinţa de Guvern de joi.

„Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. În medie sunt 20.000 de participanţi, elevi şi profesori. Dublarea de la 100 la 200 de lei pe zi alocaţie, doar alocaţia, înseamnă că, luând în calcul numărul de beneficiari, elevi participanţi, profesori însoţitori şi profesori din comisii, alocaţia zilnică pentru participarea la olimpiade este de 20.000 înmulţit cu 200 – 4 milioane de lei zilnic susţinuţi de către Guvernul României”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Elevi olimpici cazaţi în condiţii mizere la Piteşti, Craiova şi Timişoara: Camere murdare, bai şi toalete cu probleme, apă caldă cu porţia. / Reacţia ministrului Educaţiei în scandalul privind bătaia de joc de la olimpiade

De asemenea, ministrul Educaţiei a precizat că premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei.

„Cuantumul minim al stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale este diferențiat, după cum urmează:

a) pentru premiul I – 1000 de lei;
b) pentru premiul al-II -lea – 700 de lei;
c) pentru premiul al- III-lea – 500 de lei;
d) pentru mențiuni – 300 de lei.”, se arată în OUG adoptată joi de Executiv.

Citeşte şi: Elevii, revoltați de lista olimpiadelor stabilită de Ministerul Educației: „E strigător la cer să fie reluate doar la anumite materii”

„Aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei la nivel naţional. La nivel internaţional şi nivel regional lucrurile sunt în regulă, dar premii naţionale care să pornească de la 65 de lei şi să se oprească la 150 de lei pentru un elev care a fost primul în ţară la o anumită olimpiadă au considerate ridicole de către Guvern. (…) Pe cale de consecinţă, premiul I va fi 1000 de lei, premiul II – 700 de lei, premiul III – 500 de lei şi menţiunea – 300 de lei „, a declarat Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, Executivul a aprobat şi recunoaşterea performanţei obţinută la olimpiade internaţionale de elevii din şcolile private.

„Este pentru prima oară când Guvernul a adoptat o măsură prin care performanţa elevilor la olimpiadele internaţionale este recunoscută indiferent de şcoala de unde provin. Este recunoscută prin alocarea unor burse de performanţă, pentru prima oară, în şcolile private. Sunt elevi care reprezintă România, sunt elevi care merită recunoaşterea statului”, a mai anunţat Sorin Cîmpeanu.

OUG-13

loading...
Partenerii noștri