Mai mulţi bani pentru militarii și polițiștii care prestează muncă suplimentară în acest an. Pentru ce activităţi se acordă

Cadrele militare în activitate, poliţiştii şi soldaţii şi gradaţii profesionişti în activitate din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vor beneficia de o majorare salarială de 75% din solda ori salariul de funcţie, în cazul în care prestează muncă suplimentară în acest an, ce nu poate fi compensată cu ore libere plătite.

28 apr. 2022, 08:59
Mai mulţi bani pentru militarii și polițiștii care prestează muncă suplimentară în acest an. Pentru ce activităţi se acordă

Mai mulţi bani pentru militarii și polițiștii care prestează muncă suplimentară în acest an. MAI a publicat marți un proiect de ordin, prin care stabilește condițiile în care se acordă majorarea, dar și activitățile deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut pentru care se acordă, potrivit avocatnet.ro.

Proiectul de ordin de la MAI stabileşte cum se va aplica majorarea salarială de 75% din soldă sau salariu pentru munca suplimentară prestată în 2022 de personalul cu statut special care are atribuţii pentru desfăşurarea activităţilor deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut.

De asemenea, proiectul stabilește ce categorii de personal sunt vizate, respectiv „cadrele militare în activitate, poliţiştii şi soldaţii şi gradaţii profesionişti în activitate din unităţile Ministerului Afacerilor Interne”.

Citeşte şi: Ministerul Apărării recrutează rezervişti voluntari. Ce solde vor încasa militarii

Mai mulţi bani pentru militarii și polițiștii care prestează muncă suplimentară în acest an. Pentru ce activităţi se acordă

Activitățile pentru care se va acorda majorarea în cazul prestării de muncă suplimentară, ce nu poate fi compensată cu timp liber plătit, sunt cele desfăşurate în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în respectarea regimului frontierei de stat a României, în situaţii de urgenţă, în personalizarea, emiterea şi evidenţa generală a documentelor de identitate, a paşapoartelor simple, a permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor rutiere și pentru îndeplinirea sarcinilor şi atribuţiilor de serviciu specifice unităţii potrivit competenţelor legal stabilite.

Citeşte şi: Salariile poliţiştilor din penitenciare ar putea să crească. Veşti bune înainte de Paşte

Majorarea salarială se va acorda doar în cazul în care aceste activități vor îndeplini una dintre următoarele condiţii:
– au un grad ridicat de risc asupra integrităţii fizice, sănătăţii sau vieţii personalului implicat;
– au un grad ridicat de complexitate şi dificultate;
– presupun intervenţia specializată în funcţie de nivelul de urgenţă şi/ sau gravitate al situaţiei/ evenimentului;
– la creşterea capacităţii operaţionale a unităţii, precum şi în situaţii de catastrofe, calamităţi, tulburări de amploare ale ordinii şi siguranţei publice ori alte asemenea evenimente.

Potrivit proiectului, munca suplimentară nu va putea depăși 180 de ore pentru acest an.