Salariile poliţiştilor din penitenciare ar putea să crească. Veşti bune înainte de Paşte

Poliţiştii din penitenciare ar putea primi 75% în plus la salariu pentru munca suplimentară nerecompensată cu timp liber, potrivit unui proiect de ministru aflat în dezbatere publică.

20 apr. 2022, 22:44
Salariile poliţiştilor din penitenciare ar putea să crească. Veşti bune înainte de Paşte

Salariile poliţiştilor din penitenciare ar putea să crească. Ministerul Justiţiei anunţă că se află în dezbatere publică un proiect de ordin de ministru care prevede ca poliţiştii din penitenciare să primească 75% în plus la salariu pentru munca suplimentară care nu se poate compensa prin ore libere.

Salariile poliţiştilor din penitenciare ar putea să crească. Veşti bune înainte de Paşte

„Ministerul Justiţiei a tratat problema drepturilor poliţiştilor de penitenciare din cadrul ANP cu maximă deschidere, sens în care, pe parcursul anului 2022, au avut loc mai multe întâlniri de lucru şi comunicări cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

Citeşte şi Protest în faţa Guvernului. Poliţiştii au ieşit din nou în stradă. Jandarmii fac apel la respectarea regulilor sanitare UPDATE

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei precizează că orele suplimentare efectuate de poliţiştii din penitenciare în 2021 au fost plătite.

Proiectul de Ordin al ministrului Justiţiei privind condiţiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcţie pentru munca suplimentară prestată în anul 2022a fost lansat în dezbatere publică pe 31 martie.

„Conform acestuia, munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, de către poliţiştii de penitenciare, care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii suplimentare, se plăteşte cu drepturile salariale corespunzătoare pentru orele prestate peste programul normal de lucru, la care se adaugă o majorare de 75% din salariul de funcţie, proporţional cu orele efectiv prestate peste programul normal de lucru”, arată reprezentanţii Ministerului Justiţiei în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, în situaţia în care organizaţiile sindicale nu au obiecţii sau propuneri de modificare, ordinul va fi supus aprobării şi publicării în Monitorul Oficial.

Citeşte şi Cresc salariile la Kaufland. Cine sunt angajaţii care vor câştiga 7.600 de lei pe lună