Mărturii cutremurătoare ale românilor prinşi în infernul din Israel: „A căzut o rachetă lângă noi. Sirena suna şi nu se mai oprea”

Atac cu sute de rachete asupra Israelului. Hamas a tras în numai 5 minute 137 de rachete în zone cu civili, după ce un bloc de 10 etaje din Fâșia Gaza a fost distrus de forțele israeliene. Cel puțin trei oameni au murit și alți zeci au fost răniți. Românii prinşi în infernul din Israel au făcut mărturii cutremurătoare.

12 mai 2021, 09:39
Mărturii cutremurătoare ale românilor prinşi în infernul din Israel: „A căzut o rachetă lângă noi. Sirena suna şi nu se mai oprea”

Mărturii cutremurătoare ale românilor prinşi în infernul din Israel. Mişcarea islamistă Hamas din Fâşia Gaza a lansat începând de luni peste 500 de rachete către Israel, ucigând trei persoane. La rândul lor, forţele aeriene israeliene au bombardat Fâşia Gaza, ucigând cel puţin 32 de palestinieni, printre care mai mulţi copii. Românii prinşi în infern au povestit clipele de groază prin care au trecut.

Mărturii cutremurătoare ale românilor prinşi în infernul din Israel

Citeşte şi Bloc cu 13 etaje, distrus de israelieni într-un atac aerian în Fîşia Gaza. Imagini incredibile cu momentul prăbuşirii VIDEO

„Cand am auzit sirenele ne-am adapostit.Toate apartamentele sunt obligate ca una dintre camere sa fie antiatomica, cu obloane de fier, usa de fier solida care se închide ermetic. Ne-am adapostit in aceasta camera si au început bubuiturile. Am mai trecut prin asa ceva, dar acum a fost ceva iesit din comun. Sirena suna şi nu se mai oprea. Trăgeau si nu se mai opreau. Cred ca a sunat sirena 45 de minute, au fost momente dificile pentru copii. La un moment dat a căzut o rachetă la noi în cartier si s-a oprit curentul, va dati seama ca nu au fost momente plăcute”, a povestit Dragoş Nelersa, potrvit România tv.

„Toate rachetele care pleaca de acolo spre Tel Aviv sau în alte direcţii spre nord trec pe deaspura capului meu.  De data aceasta cădeau în Așkelon. Pentru  prima oara astăzi 2 femei din Așkelon au murit, ceea ce nu se intampla in mod normal”, a povestit Viorel Meler.

„Ieşirile din cartier sunt blocate. Stă politia şi nu te lasă să ieşi fără un motiv anume.  Mergi la munca, urgenta medicala. Deocamdata este liniste. Ieri au fost tensiuni la Ierusalim. Au incercat sa dea rachete, dar au fost deviate. Una a căzut aproape de mine”, a povestit un alt român din Israel.

O sinagogă a fost incendiată marţi, într-un oraş din apropierea aeroportului Ben Gurion din Israel, pe fondul ciocnirilor dintre locuitorii arabi şi evrei, potrivit informaţiilor apărute în media, informează dpa.

Se pare că locuitorii arabi au profanat o sinagogă din oraşul Lod, situat la 15 kilometri sud-est de Tel Aviv, şi i-au dat foc. Zeci de maşini au fost, de asemenea, incendiate, iar mai multe vitrine au fost sparte.

Citeşte şi Război în Israel, Hamas a lansat sute de rachete spre Tel Aviv, una dintre ele a lovit un autobuz. Momentul exploziei a fost captat de camere VIDEO

Primarul oraşului Lod, Jair Revivo, a vorbit despre un „război civil” şi a cerut imediat instituirea stării de asediu.

Confruntări serioase au izbucnit şi în oraşele majoritar arabe Akko din nordul ţării şi în Jaffa, lângă Tel Aviv.

Un tânăr arab în vârstă de 25 de ani a fost împuşcat mortal în Lod. Ulterior, un bărbat de 34 de ani a fost arestat, a declarat marţi poliţia. Potrivit informaţiilor din presă, citate de AFP, suspectul este un locuitor evreu din Lod.

Lod este considerat o localitate cu o rată ridicată a criminalităţii.

Marţi, au avut loc mai multe mitinguri în Cisiordania ocupată. Ciocnirile cu forţele de securitate israeliene s-au soldat cu 245 de răniţi, a raportat Semiluna Roşie Palestiniană, citată de AFP.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a decretat miercuri stare de urgenţă în oraşul Lod din centrul Israelului unde în ultimele ore, conform poliţiei, au avut loc revolte ale minorităţii arabe, transmite AFP.