Mai mulţi deputaţi AUR solicită sancţionarea lui Iulian Bulai pentru comportament calomnios. Reacţia deputatului USR PLUS

Deputaţii AUR cer sancţionarea deputatului USR-PLUS Iulian Bulai pentru comportament calomnios şi injurios în şedinţa de plen din 30 martie, lucru care, susţin ei, încalcă prevederi ale Regulamentului de funcţionare a Camerei. Deputaţii AUR reclamă că Iulian Bulai a spus despre AUR că este un partid „extremist, fundamentalist, care nu reuşeşte să înţeleagă unde este România acuma”. Biroul permanent al Camerei a decis marţi trimiterea la Comisia juridică a cererii pentru o decizie.

06 apr. 2021, 16:00
Mai mulţi deputaţi AUR solicită sancţionarea lui Iulian Bulai pentru comportament calomnios. Reacţia deputatului USR PLUS

Deputaţii AUR cer sancţionarea deputatului USR PLUS Iulian Bulai pe motiv că a spus despre AUR că este un partid „extremist, fundamentalist, care nu reuşeşte să înţeleagă unde este România acuma”.

„Sesizarea împotriva deputatului USR-PLUS Iulian Bulai cu privire la limbajul calomnios manifestat de acesta în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, din data de 30 martie 2021, pentru care solicităm sancţionarea acestuia, conform prevederilor art. 244 din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Liberalii vor să dea de pământ cu Diana Şoşoacă. PNL cere sancţionarea senatoarei: Este inadmisibil să mai tolerăm această sfidare!

În fapt, la şedinţa de dezbatere a proiectului de lege prrivind instituirea zilei de 10 august ca Ziuna Unităţii Civice, deputatul Iulian Bulai a avut o intervenţie calomnioasă la adresa partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, spunând că membrii acestuia sunt extremişti şi fundamentalişti. Intervenţia este consemnată în înregistrarea video a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, din data de 30 martie 2021, la reperul orar 01:35:07, încărcată pe site-ul official al Camerei, după cum urmează: «Nu o să comentez pe marginea intervenţiilor din partea reprezentantului unui partid extremist, fundamentalist, care nu reuşeşte să înţeleagă unde este România acum»”, arată documentul trimis de către deputaţii AUR la Biroul permanent al Camerei.

Parlamentarii AUR îl acuză pe Iulian Bulai că a încălcat Regulamentul Camerei privind comportamentul injurios la adresa unui parlamentar sau alt deminitar în şedinţele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, atac dur după ce PNL cere sancţionarea ei. „Iohannis nu poate fi președintele României. Are un limbaj xenofob”

În replică la solicitarea AUR, deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a spus că îşi menţine opinia că AUR este un partid „fundamentalist, radical şi extremist”.
„Mi-ar plăcea mult mai mult să vorbim despre TVR, SRR şi despre CNA, dar dacă tot este vorba despre această sesizare, iau act de ea, mă raportez la această sesizare şi abia aştept să se discute în Comisia juridică, unde am înţeles că a fost înaintată de către Biroul permanent.
Voi veni la Comisia juridică atunci când se va discuta sesizarea. Acest partid care a făcut această sesizare nu a fost menţionat explicit în declaraţia mea, iar ce am declarat îmi asum şi îmi menţin. Îmi menţin opinia că partidul respectiv este un partid fundamentalist, radical şi extremist”, a declarat Iulian Bulai, citat de Agerpres.