Mai mulţi elevi de la un colegiu din judeţul Arad au acuzat probleme digestive, solicitându-se suspendarea cursurilor

Mai mulți copii din cadrul ciclului primar și gimnazial de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Ineu au acuzat dureri de burtă, vărsături și diaree, fapt ce a determinat conducerea unității de învățământ să ceară suspendarea cursurilor, informând în acest sens Inspectoratul Școlar Județean Arad.

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 19:00
Mai mulţi elevi de la un colegiu din judeţul Arad au acuzat probleme digestive, solicitându-se suspendarea cursurilor

„Medicul cabinetului școlar împreună cu directorul Colegiului „Mihai Viteazul” Ineu, județul Arad, au transmis către Direcția de Sănătate Publică a județului Arad informația privind apariția a aproximativ 50 de cazuri de boală cu simptomatologie digestivă la Școala primară și la Școala gimnazială din cadrul colegiului, situația fiind analizată în cursul zilei de joi în cadrul ședinței Consiliului Consultativ al ISJ Arad”, a declarat presei Claudius Mladin, inspector școlar general al județului Arad.

Potrivit sursei citate, ISJ Arad a ținut permanent legătura cu conducerea unității de învățământ, care a luat măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului prin efectuarea dezinfecției sălilor de clasă în care au apărut îmbolnăvirile, informarea elevilor, cadrelor didactice și personalului școlii despre măsurile de igienă și de prevenție care se impun în asemenea cazuri, fiind de asemenea informată și Direcția de Sănătate Publică a județului Arad.

La rândul său, dr Daniela Cârnatu, purtător de cuvânt al DSP Arad, a declarat pentru AGERPRES că, prin intermediul a două echipe de inspectori sanitari și doi medici din cadrul Departamentului de supraveghere, s-a efectuat o anchetă epidemiologică în focar, rezultatele probelor recoltate urmând să fie supuse analizelor, al căror rezultat este așteptat peste câteva zile. Totodată, reprezentanții DSP au informat conducerea colegiului referitor la acțiunile ce vor trebui întreprinse în continuare.

„Contactați telefonic, cei șapte medici de familie din Ineu au declarat că în perioada 21 — 23.11.2017 au consultat și au pus diagnostic de suspiciune de gastro-enterită unui număr de 12 pacienți. La Spitalul orășenesc Ineu s-au prezentat numai nouă copii, a căror stare însă nu impunea internarea lor. Pentru orice eventualitate, chiar dacă cursurile nu se vor suspenda, clasele în care învață copiii suspicionați de gastroenterocolită vor fi dezinfectate. De asemenea, unitatea de învățământ ține permanent legătura cu Direcția de Sănătate Publică Arad”, a mai spus dr Daniela Cârnatu.

Inspectorul școlar general, Claudius Mladin, a mai menționat că ISJ Arad a informat și Ministerul Educației Naționale cu privire la situația de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu.