Mai mulţi elevi români dintr-o şcoală din Germania, infectaţi cu coronavirus. Zeci de copii şi profesori, în carantină

Cinci elevi români de la o şcoală din Spandau, o suburbie a Berlinului, au fost confirmaţi cu coronavirus, potrivit Berliner Zeitungiar. Totodată, cincizeci de elevi şi nouă profesori au fost plasaţi în carantină.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 08:30
Mai mulţi elevi români dintr-o şcoală din Germania, infectaţi cu coronavirus. Zeci de copii şi profesori, în carantină

Cei cinci elevi români învaţă în clase diferite, scrie stiridiaspora.ro. Potrivit unui medic din Spandau, trei dintre cei cinci copii diagnosticaţi cu noul coronavirus fac parte din aceeaşi familie, iar infectarea nu a avut loc în şcoală. În familia celor trei copii, alți doi membri au fost, de asemenea, confirmaţi pozitiv. Nu se ştie, însă, dacă micuţii sau infectat părinţii sau invers.

Referitor la ceilalţi doi elevi infectaţi, există ipoteza că între familiile acestora şi familia celorlalţi trei ar fi existat o legătură.

În prezent, este în curs o anchetă epidemiologică.

Citeşte şi Un nou caz Floyd în SUA. Înregistrarea face înconjurul lumii. „Nu pot respira” VIDEO

Autorităţile sanitare au mai precizat că două cazuri suspecte de Covid-19 au fost depistate în Neukölln.

„Comunitatea română din Spandau şi Reinickendorf are legături cu Neukölln”, a spus Falko Liecke, consilier pe probleme de sănătate. Pe lângă aceste două cazuri, şapte copii de la şcoala primară „Hans Fallada” au fost plasaţi în carantină şi alţi zeci de la o şcoală gimnazială. Rezultatele analizelor sunt aşteptate.

Şcolile nu au fost, însă, închise. La şcoala din Spandau a mai fost depistat un caz de coronavirus în luna martie, fiind vorba despre un cadru didactic, însă toţi contacţii acestuia au fost etstaţi negativ. 

Părinţii s-au plâns de faptul că nu au primit informaţii referitoare la noile cazuri şi nici referitoare la persoanele plasate în carantină. Conducerea şcolii a declarat, însă, că va transmite o scrisoare părinţilor.