Mai mulţi miniştri din cabinetul Grindeanu, la un pas de remaniere

A inceput evaluarea cabinetului Grindeanu și deja sunt câteva nume de miniștri care ar putea să fie dați afară din executiv în perioada următoare. Anunțul cu privire la această măsură a fost făcut de nimeni altul decât Liviu Dragnea, transmite România TV.

12 mai 2017, 13:57
Mai mulţi miniştri din cabinetul Grindeanu, la un pas de remaniere

Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu ar putea fi remaniat în următoarea lună. Liviu Dragnea şi-a exprimat nemulţumirea faţă de mai mulţi miniştri pentru proasta comunicare în spaţiul public.

Pe lista miniștrilor care ar putea fi remaniați se află chiar prima nominalizare a lui Liviu Dragnea pentru funcția de premier. Servil Shaidedeh, vicepremier și ministru al Dezvoltării, a fost cea care a anunțat prima dată posibilitatea ca Guvernul să plafoneze indemnizațiile pentru mame și de a extinde perioada concediului de creștere a copilului de la doi la patru ani. Măsura nu a fost discutată în prealabil în coaliţia de guvernare, ceea ce l-a nemulțumit pe șeful social-democraților.

CE MINIŞTRI AR PUTEA FI REMANIAŢI DIN GUVENRUL GRINDEANU

SEVIL SHHAIDEH, ministrul Dezvoltării Regionale

VIOREL ȘTEFAN, ministrul de Finanțe

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii

TUDOREL TOADER, ministrul Justiției

TOMA PETCU, ministrul Energiei

GABRIEL LEȘ, ministrul Apărării Naționale

PAVEL NĂSTASE, ministrul Educației

Lia Olguţa Vasilescu ar putea plăti cu scaunul de ministru insistenţa cu care solicită plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. De asemenea, Liviu Dragnea i-a mai reproșat Liei Olguța Vasilescu proasta comunicare în contextul Legii salarizării unitare.

De asemenea, tot proasta comunicare i se reproșează și ministrului Finanțelor.  În cazul ministrului Justiției situația este diferită. Liviu Dragnea este deranjat de faptul că Tudorel Toader întârzie cu pachetul de legi pentru Justiție. 

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat vineri că premierul Sorin Grindeanu nu i-a spus nimic despre posibilitatea unei demiteri a sa din fruntea MEN și că nu are nicio informație în acest sens.

Citeşte şi: Pavel Năstase, despre posibilitatea remanierii: Prim-ministrul nu mi-a spus nimic în acest sens

Toma Petcu, ministrul Energiei, a declarat, vineri, la Buzău, că nu are nicio intenţie să părăsească portofoliul, el arătând că nu au fost exprimate nemulţumiri privind activitatea sa şi că nu a avut nicio discuţie depre o eventuală remaniere cu premierul sau lideri ai PSD.